Update articol:
Mobile World Congress (MWC) 2022, Barcelona

Huawei a lansat soluțiile FTTR pentru îmbunătațirea experienței de conectivitate a locuințelor și IMM-urilor

Huawei FTTR - Jeffrey Zhou MWC Barcelona Mobile Word Congress Jeffrey Zhou, President of Optical Access Network Product Line, Huawei
  • Soluțiile Huawei FTTR ajută la economisirea consumului de energie cu 20%, spun oficialii companiei

Huawei a lansat soluțiile inovatoare de conectivitate FTTR (fibre-to-the room) potrivite atât pentru locuințe cât și pentru IMM-uri, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Mobile World Congress (MWC) 2022, în Barcelona.

Soluțiile extind rețeaua de fibre în fiecare încăpere și urmăresc să construiască o bază integral optică pentru casele inteligente și întreprinderile digitale, permițând acoperirea gigabit (1Gbps) Wi-Fi 6 în fiecare cameră și creând o experiență digitală complet nouă, au arătat specialiștii Huawei.

Potrivit oficialilor Huawei, de la izbucnirea pandemiei COVID-19, transformarea digitală globală s-a accelerat. Serviciile de bandă largă la domiciliu au trecut de la divertisment centrat pe video HD la o multitudine de servicii, cum ar fi experiența XR imersivă, birou online și inteligență pentru întreaga casă. Serviciile companiilor au migrat, de asemenea, în cloud. Experiența utilizatorului este slabă din cauza dezavantajelor soluțiilor de rețea tradiționale, cum ar fi lățime de bandă redusă, latență mare de roaming și rețea Wi-Fi imposibil de gestionat. În același timp, accesul la internet Wi-Fi și rețelele de fibră devin treptat tehnologiile principale.

În acest context, Huawei a lansat soluțiile FTTR. Pentru utilizatorii casnici, Huawei a lansat soluția FTTR for Home, care este compusă din dispozitivul principal FTTR Huawei, FTTR edge, fibre transparente și alte componente optice de rețea.

Această soluție are următoarele caracteristici:

  • Acoperire completă: fibrele sunt direcționate către fiecare cameră, iar tehnologia Huawei Wi-Fi 6 este utilizată pentru a obține o rată testată de 1200 Mbps în fiecare cameră.
  • Roaming complet: o tehnologie inovatoare de roaming inteligent este utilizată pentru a implementa o rețea pentru o întreagă casă. Timpul de transfer în roaming este mai mic de 20 ms, asigurând transferul fără întreruperi oricând, oriunde.
  • Management complet: serviciul O&M inteligent (Operațiuni & Mentenanță) este furnizat pentru a sprijini monitorizarea în timp real a stării rețelei Wi-Fi, detectarea cu un singur clic și recuperarea de la distanță.
  • Complet sustenabilă: fibrele transparente ultra-flexibile sunt utilizate ca medii de rețea care sunt rezistente la coroziune, rentabile și ecologice și au o durată de viață de până la 30 de ani. FTTR-urile Huawei principale și marginale ajută, de asemenea, la economisirea consumului de energie cu 20%.

Pentru întreprinderile mici și mijlocii, Huawei a lansat soluția FTTR pentru IMM-uri, care constă din dispozitivele gateway optice pentru întreprinderi Huawei FTTR, cabluri fotoelectrice din compozit și componente de rețea optică.

Această soluție are următoarele caracteristici:

  • Concurență extrem de ridicată: Aduce tehnologia Wi-Fi gigabit în fiecare cameră și asigură transferul fără probleme atunci când utilizatorii se mișcă. Redirecționarea hardware NAT (Network Adress Translation) acceptă 300 de utilizatori online în același timp.
  • Implementare ușoară: tehnologia point-to-multipoint (P2MP) este utilizată pentru extinderea flexibilă, reducând fibrele cu 30%. Dispozitivul principal Gateway patru în unu este ușor de instalat și integrează funcții optice și electrice. Gateway-urile Edge nu au nevoie de alimentare separată și acceptă plug-and-play.
  • Gestionare ușoară: rețeaua este vizibilă și gestionabilă și acceptă detectarea cu un singur clic, testarea vitezei pe segmente și optimizarea Wi-Fi de la distanță.

Potrivit oficialilor companiei, soluțiile Huawei FTTR nu numai că îmbunătățesc experiența de acces la Internet pentru utilizatorii casnici și IMM-uri, ci și construiesc o competitivitate unică pentru operatori. FTTR poate ajuta la construirea unei rețele unice pentrulocuințe și întreprinderi și poate extinde noi servicii de bandă largă pentru operatori. Datorită tehnologiei FTTR bazată pe Wi-Fi integral optic, operatorii pot obține profituri mai mari și pot extinde în continuare piața oceanului albastru a caselor și întreprinderilor digitale.

MWC22 Barcelona se desfășoară în perioada 28 februarie – 3 martie în Barcelona, ​​Spania. Huawei își prezintă produsele și soluțiile la standul 1H50 din Fira Gran Via Sala 1. Împreună cu operatori globali, profesioniști din industrie și lideri de opinie, specialiștii Huawei abordează subiecte precum tendințele industriei, Ghidul Viitorului și dezvoltarea sustenabilă pentru a imagina viitorul rețelelor digitale.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022