Update articol:

Huawei a vândut pentru prima oară mai multe smartphone-uri decât Samsung, la nivel de trimestru, datorită vânzărilor din China

Centru de securitate si transparenta Huawei in Italia

Huawei a devenit cel mai mare jucător de smartphone-uri din lume în trimestrul doi, pentru prima dată, arată un nou raport al Canalys, citat de CNBC. Majoritatea vânzărilor au venit din China, deoarece afacerile sale internaționale suferă din cauza sancțiunilor din SUA.

Huawei a livrat 55,8 milioane de smartphone-uri în perioada aprilie – iunie 2020, în scădere cu 5% faţă de perioada similară din anul trecut, în timp ce Samsung a livrat 53,7 milioane de smartphone-uri, în scădere cu 30%.  

Este pentru prima dată când Huawei ajunge pe primul loc, dar analiștii pun la îndoială dacă acest lucru este durabil, având în vedere faptul că piețele externe ale Huawei sunt influenţate de sancţiunile americane împotriva companiei.

70% din vânzările Huawei au venit din China, piaţă care îşi revenise deja în mare parte în al doilea trimestru. Samsung, de cealaltă parte, a fost afectat de situaţia provocată de pandemie în restul lumii. Producătorul coreean deţine doar 1% din piaţa de smartphone-uri din China.

În Europa, o regiune cheie pentru Huawei, cota de piață a smartphone-urilor companiei a scăzut brusc la 16% în trimestrul doi față de 22% în aceeași perioadă din 2019, potrivit Counterpoint Research. Este cel de-al treilea producător de smartphone-uri din Europa, după Samsung și Apple.

„Companiei Huawei îi va fi greu să păstreze acest loc pe termen lung”, a declarat Mo Jia, analist la Canalys, într-un comunicat de presă, adăugând: „Forța doar în China nu va fi suficientă pentru a susține Huawei în vârf odată ce economia globală va începe să se redreseze”.

Anul trecut, Huawei a fost plasată de SUA pe o listă neagră, restricţionându-i accesul la tehnologia americană. Aceasta a însemnat că Huawei nu a putut folosi Google Android licențiat pe ultimele sale dispozitive.

BVB | Știri BVB