Update articol:

SUA îndeamnă UE să utilizeze echipamente 5G produse de Ericsson, Nokia şi Samsung, în detrimentul Huawei

Statele membre ale Uniunii Europene nu au motive să utilizeze tehnologie mobilă 5G de la grupul chinez Huawei, pentru că grupul suedez Ericsson, grupul finlandez Nokia şi grupul sud-coreean Samsung sunt la acelaşi nivel cu grupul chinez în acest domeniu, a declarat miercuri Robert Strayer, secretar adjunct pentru politici în domeniul cibernetic, comunicaţii internaţionale şi informaţii în Departamentul de Stat, transmite Reuters.

Robert Strayer a declarat, în cadrul unei vizite la Lisabona, că este „necesar să demitizăm” ideea că Huawei este mai avansat în 5G. Washingtonul dorește ca aliații săi să interzică Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, susținând că utilizarea kit-ului său creează posibilităţi de spionaj  din partea Chinei, acuzaţii negate de Huawei și Beijing.

Punctul de vedere al Washingtonului a creat tensiuni cu aliaţii, precum Marea Britanie, unde premierul Boris Johnson a acordat grupului chinez Huawei un rol limitat în construcţia viitoarei reţele de telefonie mobilă 5G.

Strayer a declarat că Statele Unite încurajează țările europene să se gândească cu atenție la implicațiile economice și de securitate ale grabei în utilizarea tehnologiei Huawei.

“Nu există nici o modalitate în care pot fi eliminate complet acest gen de riscuri, exceptând utilizarea unor furnizori de încredere din ţări democratice. Vestea bună este că Ericsson, Nokia şi Samsung oferă toate tehnologiile 5G, care sunt în concordanță cu cea oferită de Huawei astăzi. Acestea conduc lumea în ceea ce privește tipul de tehnologie pe care îl au”.

Grupul chinez Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, susţine că anul trecut a cheltuit 15 miliarde de dolari pentru cercetare şi dezvoltare, în ideea de a-şi menţine poziţia de lider mondial adăugând că autorităţile de la Washington sunt nemulţumite de avansul său deoarece nicio companie americană nu poate oferi aceeaşi tehnologie cu a sa la preţuri competitive.

Strayer a declarat că vânzătorii occidentali precum Ericsson și Nokia vor folosi o arhitectură deschisă cu mai multe funcționalități, creând oportunități pentru companii din Statele Unite și Europa de a furniza echipamente compatibile.

Companiile americane precum Dell (DELL.N), Cisco (CSCO.O), Juniper (JNPR.N) și VMware (VMW.N) „vor să joace un rol viitor”, a spus el, văzând că multe companii europene se implică și ele.

Uniunea Europeană a declarat că va permite ţărilor membre să decidă ce rol poate juca Huawei în rețelele 5G. Portugalia a aprobat luna trecută liniile directoare pentru strategia sa 5G și a lansat un grup de lucru pentru monitorizarea permanentă a riscurilor și securității acestei rețele.

 

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/11/2022)

Disponibilitatea versiunii in limba romana a Raportului Anual pentru 2021

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Finalizare proces fuziune Greenfiber Intl. SA-Greentech SA,detineri indirecte

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/11/2022)

Document informare - alocare actiuni

ROPHARMA SA (RPH) (28/11/2022)

Hotarari AGA O & E 28.11.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014