Update articol:

Huawei: Activarea centrelor de date de nouă generație cu gestionarea eficientă a energiei

Huawei: Activarea centrelor de date de nouă generație cu gestionarea eficientă a energiei, SmartLi

Cererea de centre de date a crescut pe măsură ce proiectele de transformare digitală continuă să adauge noi tehnologii inovatoare, cum ar fi inteligența artificială (AI), cloud computing, big data, analitică, conectivitate 5G și Wi-Fi 6 la procesele de afaceri de zi cu zi, potrivit moved.gr.

Un studiu recent realizat de Research and Markets a constatat că infrastructura centrelor de date este de așteptat să se extindă cu 38,1 miliarde de dolari, cu un CAGR (rată de creștere anuală cumulată) de 9,4%, până în 2025. Pentru o tehnologie matură, cum ar fi centrele de date, această rată de creștere este impresionant de mare.

Astfel de investiții sunt necesare, deoarece toate aceste tehnologii avansate necesită o putere de calcul enormă. Inteligența artificială (AI), de exemplu, crește puterea de calcul prin utilizarea aplicațiilor inteligente, care permit mai mult trafic de date.

Inteligență artificială (AI)

În plus, tehnologii precum inteligența artificială (AI) și Internetul lucrurilor (IoT) determină centrele de date să digitalizeze întregul ciclu de viață în modul în care sunt proiectate, construite și optimizate. Pentru ca această tranziție să aibă succes, centrele de date trebuie să fie mai inteligente și mai bine gestionate digital. Pe scurt, presiunea exercitată de aceste tehnologii asupra evoluției centrelor de date este deosebit de semnificativă.

Aceste noi aplicații conduc, de asemenea, la o schimbare a modului în care centrele de date sunt practic construite și utilizate. Centrele de date erau platforme de suport tradiționale, acum sunt construite mai repede. Ciclul de instalare a fost condensat în mai puțin de șase luni, în creștere față de acum un an.

Ce face un centru de date excelent?

Pentru a profita de oportunitățile oferite de aceste noi centre de date, companiile au nevoie ca centrele lor de date să fie mai fiabile, eficiente și mai simple. O arhitectură de alimentare sigură este, de asemenea, esențială, deoarece întreprinderile se bazează acum doar pe disponibilitatea tehnologiei pentru a evita orice perioade de nefuncționare care ar putea perturba operațiunile comerciale.

Studiul de cercetare și piețe arată că aprovizionarea cu energie poate crește cu mai mult de 8,9% în timp – o astfel de rată de creștere este suficient de semnificativă pentru ca întreprinderile să fie imediat conștiente de nevoile lor de energie, pe o piață în schimbare.

Privind cifrele, un centru de date va fi mult mai dens și mai compact, puterea urmând să ajungă în medie de la 6-8kW la 15-20kW pe rack până în 2025.

Centre de date pentru a minimiza amprenta lor

Nu numai că centrele de date trebuie să poată face față unei escaladări a cerințelor de energie, dar necesită și o arhitectură de alimentare simplificată care să le permită să își minimizeze amprenta. Acest lucru poate fi realizat printr-un design bun, împreună cu optimizări ale instalațiilor energetice în toate instalațiile IT, chipset-uri, date și cloud. În fiecare etapă, există o oportunitate de optimizare și eficiență, iar acest lucru nu numai că duce la un centru de date ecologic, dar facilitează și gestionarea energiei și depanarea.

Toate acestea înseamnă că, deși sursele de alimentare neîntreruptibile (UPS-uri) cu baterii plumb-acid sunt încă o caracteristică comună în multe centre de date, UPS-urile nu sunt în măsură să furnizeze performanțele necesare în instalațiile de generație următoare.

Pentru a răspunde acestei nevoi, companiile se confruntă cu noi provocări ale centrelor de date și vor trebui să ia în considerare soluția bateriilor litiu-ion pentru dimensiune, amprentă, cicluri de încărcare și capabilități generale mai bune.

Acest lucru ar trebui să fie combinat cu o sursă de alimentare reglată, astfel încât dacă sursa de alimentare devine instabilă sau nu răspunde în timpul orelor de vârf, bateriile litiu-ion vor fi în continuare capabile să furnizeze energie pentru a preveni întreruperile.

Beneficiile SmartLi

Soluția Huawei SmartLi de la Huawei este concepută pentru a satisface cerințele de energie în schimbare ale centrelor de date. Soluția include un UPS modular de mare putere și baterii cu litiu de mare capacitate care optimizează funcționarea centrului de date. Densitatea ridicată a puterii va contribui, de asemenea, la economisirea a 50% din amprenta energetică față de sursele de alimentare tradiționale, iar controlul inteligent poate menține o sursă de alimentare stabilă pentru a se asigura că centrul de date funcționează neîntrerupt.

Ca un avantaj suplimentar, soluția UPS SmartLi implementează o tehnologie unică de putere activă care acceptă utilizarea mixtă a liniilor vechi și noi, care este utilă în special pentru companiile care vor face tranziția de la baterii cu plumb la baterii cu litiu-ion.

Tehnologia integrată de Huawei în soluția UPS SmartLi înseamnă că are o durată de viață mai lungă în comparație cu unitățile UPS ale concurenților. Cu un ciclu de viață de 5.000 de ori mai mare de 50% (Adâncimea de descărcare, DOD), aceasta înseamnă că o companie nu va trebui să-și înlocuiască unitatea timp de 10 ani, reducând costul total (TCO) și permițând întreprinderilor mici și mijlocii să găsească beneficii economice prin investiții în sistemele lor.

Frost & Sullivan a declarat în raportul său Global Modular Uninterrupted Power Supply (UPS) că prognoza de piață pentru 2023 este că Huawei Modular UPS SmartLi va avea ca rezultat cea mai mare cotă de piață din lume.

Advertorial