Update articol:

Huawei: Atacurile repetate ale ambasadorului american Zuckerman împotriva prezenței Huawei în România reprezinta expresia unei agende politice, fără nici un fundament real

Sursa Foto - Huawei Sursa Foto - Huawei

Atacurile repetate ale ambasadorului american Zuckerman împotriva prezenței Huawei în România reprezinta expresia unei agende politice, fără nici un fundament real, au transmis reprezentantii Huawei.

 

Huawei a mai precizat: “Este împotriva spiritului american și împotriva principiilor economiei libere de piață afectarea nefundamentată a reputației unei companii private, precum Huawei.

Dedicarea și performanța zecilor de mii de angajați ai Huawei de la nivel global, inclusiv din România, au făcut posibil ca ea să devină lider în domeniul tehnologiei 5G. Prin munca și creativitatea lor, Huawei a ajuns să dețină 20% din cele mai importante brevete asociate tehnologiei 5G și să își atragă aprecierea a numeroși parteneri publici și privați din întreaga lume.

”Huawei reprezintă o cale greșită!”, a transmis ambasadorul SUA Adrian Zuckerman la Forumul CEO AmCham, dupa o pozitie similara in cadrul unui editorial.

Compania Huawei nu este o amenințare la adresa securității pentru nimeni în această lume fie guvern, companie privată sau simplu cetățean. Dimpotrivă, prin tehnologia Huawei, România are oportunitatea de a rămâne un lider în domeniul telecom la nivel global, în beneficiul final al consumatorilor români și al economiei românești în general.

Reprezentanții Huawei din România sunt pregătiți să se întâlnească cu autoritățile române pentru a discuta orice temeri ale României cu privire la securitatea tehnologiei noastre de date. Suntem primii interesați să clarificăm dezinformările vehiculate în spațiul public față de Huawei.

Ameninţarea locurilor de muncă a mii de angajaţi români din Huawei nu reprezintă o metodă etică de promovare a intereselor economice americane în România. Este regretabil faptul că ambasadorul SUA nu vorbeşte despre viitoarele investiţii americane şi despre creşterea economică pe care aceste investiţii ar aduce-o românilor de rând, ci promovează o atitudine ostilă față o investiţie privată de succes din România. Succesul Huawei în România se datorează in cea mai mare parte angajaților noștri români. Meritele lor ar trebui recunoscute și lăudate.

Aceste atacuri repetate nu vor ajuta SUA să schimbe o realitate de fapt și să afecteze poziția Huawei de lider în domeniul tehnologiei telecom. Repetarea unor informații neadevărate nu le va face să pară adevărate. Ne exprimăm speranța că ambasadorului Adrian Zuckerman va opta pentru schimbarea acestei linii de poziționare publice și că va face eforturi pentru a construi o Românie mai bună, așa cum a făcut Huawei în ultimii 18 ani.”

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (31/03/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 26.03.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (31/03/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (31/03/2020)

Informare privind transfer actiuni S.I.F. Transilvania