Update articol:

Huawei declară că propriul său sistem de operare ar putea fi gata în acest an, dacă nu poate utiliza Google sau Microsoft

www.huawei.com www.huawei.com
  • Sistemul propriu de operare Huawei pentru smartphone-uri și laptop-uri în China ar putea fi gata până în toamna acestui an
  • Richard Yu, Huawei, spune că o versiune internațională a sistemului de operare ar putea fi gata până în primul sau al doilea trimestru al anului 2020 

Huawei ar putea avea propriul sistem de operare pentru smartphone-uri și laptop-uri gata de utilizare în China până în toamna acestui an, a declarat pentru CNBC  Richard Yu, șeful diviziei de consumer. Totuși, a subliniat că acest lucru se va întâmpla numai dacă firmei i se va interzice complet să utilizeze software-ul Google și Microsoft.

Gigantul tehnologic chinez a fost plasat, recent, pe o listă neagră din SUA, care obliga firmele americane să obțină permisiunea guvernului înainte de a vinde ceva Huawei. Acest lucru înseamnă că Huawei nu va mai putea să licențieze versiunea sistemului de operare Google Android. Cu toate acestea, Washingtonul a acordat o amânare temporară de 90 de zile pentru Huawei, care va permite să continue să utilizeze tehnologia americană – deocamdată.

În trecut, Huawei a spus că are pregătit propriul sistem de operare, dacă i se va interzice complet să utilizeze software-ul Google și Microsoft. Acum, unul dintre directorii executivi ai companiei a declarat pentru CNBC că sistemul de operare ar putea fi gata până în al patrulea trimestru al acestui an, cu o versiune pentru piețele din afara Chinei disponibile în primul sau al doilea trimestru al anului 2020.

“Astăzi, Huawei este încă angajată în afaceri cu Microsoft Windows și Google Android. Dar dacă nu le mai putem folosi, Huawei are planul B pentru a folosi propriul sistem de operare “, a declarat, pentru CNBC, Richard Yu.

Dacă Huawei nu vor avea permisiunea să utilizeze Android, ar putea fi dăunător, deoarece telefoanele nu vor avea acces magazinul Google Play unde consumatorii pot descărca aplicații. În schimb, utilizatorii ar trebui să găsească alte modalități de instalare a aplicațiilor preferate.

Yu a spus că propriul magazin de aplicații Huawei, cunoscut sub numele de App Gallery, va fi disponibil pe propriul sistem de operare.

 

BVB | Știri BVB

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Sem II 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014