Update articol:

Huawei investeşte 500 milioane de dolari pentru centrul R&D din Marea Britanie

Centru de securitate si transparenta Huawei in Italia

Gigantul chinez Huawei Technologies Co Ltd ar urma să obţină săptămâna aceasta în Marea Britanie autorizaţia de construcţie pentru un centru de cercetare şi dezvoltare (R&D), o investiţie de 400 de milioane de lire sterline (494,24 milioane de dolari), a anunţat publicaţia Sunday Times, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri, în funcţie de volum.

Facilitatea din Sawston, situată la 11 kilometri de Cambridge, va fi construită pentru dezvoltarea cipurilor folosite în bandă largă, informează Sunday Times.

Autorităţile locale au fost sfătuite să aprobe integral solicitarea Huawei pentru construirea centrului de cercetare şi dezvoltare, susţine publicaţia britanică.

Luna trecută, un alt ziar important, The Times, anunţa, citând surse guvernamentale, că Marea Britanie a propus Statelor Unite să formeze un club de zece ţări care ar putea dezvolta împreună propria tehnologie 5G, reducând astfel dependenţa de Huawei.

În pofida mai multor avertismente americane, guvernul britanic a permis Huawei să construiască până la 35% din infrastructura necesară pentru desfăşurarea noii reţele în ţară.

În timp ce relaţiile cu China s-au degradat, Regatul Unit propune formarea unui club de zece democraţii cuprinzând ţările membre ale G7 – SUA, Japonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Canada – plus Australia, Coreea de Sud şi India, informează The Times.

Potrivit publicaţiei, una dintre opţiuni implică centralizarea investiţiilor în cadrul unor întreprinderi de telecomunicaţii deja existente în cele zece state membre.

Comisia Europeană a lăsat la latitudinea statelor membre să decidă care este rolul pe care îl va juca Huawei în reţelele 5G, rezistând presiunilor venite din partea Washingtonului care ar fi dorit o interzicere totală a echipamentelor furnizate de firma chineză. Potrivit recomandărilor Executivului comunitar statele membre pot să restricţioneze sau să excludă furnizorii de echipamente 5G cu grad mare de risc din părţile centrale ale infrastructurilor lor de telecomunicaţii. 

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021