Update articol:

IMMOFINANZ îşi extinde portofoliul STOP SHOP cu opt noi achiziţii, totalizând 80 de locaţii

STOP SHOP Pozarevac

IMMOFINANZ a achiziţionat opt parcuri de retail în Slovenia, Serbia şi Croaţia, continuând expansiunea parcurilor sale de retail sub brandul de succes STOP SHOP. Preţul de achiziţie este de aproximativ 90,5 milioane EUR. Proprietăţile nou achiziţionate sunt închiriate în întregime, generând venituri anuale din închirieri de aproximativ 7,2 milioane EUR, ceea ce reprezintă un randament brut de 8,0%. Aceste tranzacţii cresc portofoliul STOP SHOP al IMMOFINANZ la 80 de locaţii în nouă ţări, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 567.000 mp şi o valoare totală de aproximativ 800 milioane EUR.  Achiziţii viitoare sunt in curs de evaluare, şi două centre STOP SHOP în Polonia şi Serbia se află în faza de dezvoltare.

“Aceste achiziţii ne consolidează poziţia de lider european ca operator pe segmentul de parcuri de retail şi, cu privire la Croaţia, marchează intrarea noastră pe o nouă piaţă de retail a Uniunii Europene, element foarte atractiv pentru chiriaşii noştri internaţionali. Aceste oportunităţi de investiţii sunt atractive  prin prisma  locaţiilor bune, istoricului excelent,  concurenţei locale favorabile şi mixului solid de chiriaşi. În plus, randamentele care se pot obţine pe aceste pieţe vorbesc de la sine”, a spus despre tranzacţie Dietmar Reindl, COO al IMMOFINANZ. „Obiectivul nostru este de a creşte numărul de centre STOP SHOP la peste 100 – prin achiziţii suplimenare, precum şi prin proiectele noastre de dezvoltare.”

Procesul de achiziţie pentru majoritatea locaţiilor se aşteaptă să fie finalizat până la finalul lui 2018. Preţul de achiziţie va fi finanţat intern din lichidităţile companiei.

Pachetul imobiliar din Slovenia include trei parcuri de retail în Maribor, Krsko și Ptuj, cu aproximativ 22.000 mp spațiu închiriabil. Portofoliul sloven al parcurilor de retail IMMOFINANZ crește acum la nouă locații, cu un spațiu închiriabil de 52.300 mp. Cele două parcuri de retail achiziționate în Croația au aproximativ 13.500 mp spațiu închiriabil și sunt situate în Osijek și Valpovo. Vânzătorul locațiilor din Slovenia și Croația este Grupul MID.

Achizițiile din Serbia includ parcuri de retail care pun la dispoziție aproximativ 32.500 mp spațiu închiriabil în Subotica, Borca și Smederevo. Marca STOP SHOP din această țară are acum nouă locații și oferă spațiu închiriabil de 83.600 mp. Vânzătorul este Grupul MPC din Serbia.

Noile proprietăți cuprind un mix atractiv de chiriași, inclusiv chiriaşi importanţi cu prezență recunoscută în celelalte parcuri de retail STOP SHOP, precum Deichmann, H&M, C&A, Takko, KiK sau JYSK. După finalizarea tranzacțiilor, noile proprietăţi vor fi rebrand-uite conform conceptului STOP SHOP.

STOP SHOP este marca IMMOFINANZ pentru parcurile de retail din Europa Centrală și de Est. Acestea sunt atrăgătoare si oferă furnizori locali in zonele cu 30.000 – 150.000 locuitori, prezentând o oferta diversificată de produse la preţuri potrivite. Beneficiind de o bună conexiune la principalele artere de trafic şi o parcare extinsă, acestea se adresează cumparatorilor “”smart shoppers”” care apreciaza un acces uşor.

Portofoliul STOP SHOP al IMMOFINANZ, incluzând achizițiile recente, acoperă 80 de parcuri de retail prezente nouă țări: Slovacia (16 STOP SHOPs), Ungaria (14), Austria (12), Republica Cehă (10), Slovenia (9) Serbia (9), Polonia (7), Croația (2) și România (1).

IMMOFINANZ este un grup imobiliar comercial care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în șapte pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Mărcile STOP SHOP (retail), VIVO! (retail) și myhive (office) reprezintă puncte centrale puternice pentru aceste activități și susțin calitatea și serviciile. Grupul deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 4,3 miliarde de euro -, ce cuprinde peste 220 de proprietăți. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

BVBStiri BVB

ARTEGO SA (ARTE) (24/02/2021)

Convocare AGA O & E 29/30.03.2021

RETRASIB SA (RTRA) (24/02/2021)

Reluare tranzactionare in 25.02.2021 - ora 09:45 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 263/24.02.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni RTRA

VRANCART SA (VNC) (24/02/2021)

Disponibilitate rezultate financiare preliminare 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/02/2021)

Hotarari AGOA din data de 24.02.2021