Update articol:

Încă trei cazuri de coronavirus; România a intrat în Scenariul 2 al infecţiei cu coronavirus

pixabay.com pixabay.com

Trei cazuri noi de coronavirus au fost confirmate, marți seară, de Grupul de Comunicare Strategică. Cele trei persoane au venit recent în România, toate au intrat prin Arad și sunt din Hunedoara, Caraș-Severin și Timișoara.

 
”Încă 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în aceasta seară. Numărul total la nivel național a ajuns la 28 de cazuri. Este vorba despre un bărbat de 57 ani, care s-a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla in carantina in Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive”, transmite GCS.

România a intrat în Scenariul 2 de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus, anunta stirileprotv.ro.

Iată care sunt măsurile impuse de Scenariul 2, potrivit stirileprotv.ro.

– locuri mai multe în secţii infecţioase, patologia non infectare va fi dirijata către alte spitale, personal suplimentat, echipamentele suplimentate, celelalte spitale îşi limitează intervenţiile chirurgicale cronice şi internările cronice. Doar urgențele se vor opera.

– 10% din paturile ATI din celelalte spitale sunt rezervate pentru cazuri de coronavirus.

– În 5 spitale vor fi activate planurile albe, apoi dacă va fi nevoie şi pentru alte spitale care au ATI (vine personal de acasă, fluxuri diferite)

– De azi se testează şi din alte zone afectate, nu doar cele roşii sau galbene (Germania, UK, Franța şi Spania) dacă au simptome)

Potrivit autorităților, România este deja în Mecanismul european, iar ministrul Sănătății a fost săptămâna trecută la Bruxelles și se fac achiziţii centralizate plus altele prin Unifarm.

Guvernul s-a reunit într-o ședință de urgență. Cabinetul interimar Orban discută mai multe măsuri pe care intenționează să le ia pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat, pe 4 martie, că scenariul 1 sau faza 1 presupune existenţa de la 0 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, Scenariul 2 – între 25 şi 100 de cazuri, Scenariul 3 între 100 şi 2.000 de cazuri şi Scenariul 4 – peste 2.000.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda