Update articol:
SĂPTĂMÂNĂ SĂLBATICĂ ÎN SUA

Scăderi pe pieţele americane

https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=.DJI https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=.DJI

ACTUALIZARE 

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 560 de puncte, S&P 500 a coborât cu 2,2%, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 2,7%. Acţiunile companiilor cu tehnologie de ultimă generaţie au coborât şi acestea, Facebook, Amazon, Netflix și Google-Alphabet au fost tranzacționate mai jos.

Acţiunea Apple a scăzut, de asemenea, cu 2,7%, după ce Morgan Stanley și-a redus ținta de preț cu privire la acțiunile gigantului, menționând scăderea vânzărilor iPhone.

Pentru întreaga săptămână, indicii principali au scăzut cu peste 4%. 

Indicii au scăzut la nivelul minim al zilei, după ce Wall Street Journal a raportat că procurorii federali sunt așteptați să aducă acuzații împotriva hackerilor chinezi. Se presupune că hackerii cu legături la guvernul chinez încearcă să intre în furnizorii de servicii tehnologice din SUA.

……………

Indicele american Dow cade 400 de puncte

 

www.marketwatch.com
www.marketwatch.com

Acţiunile americane au căzut şi astăzi, din cauza  raportului privind crearea de joburi sub aşteptările analiştilor  şi a tensiunilor privind conflictul comercial dintre China şi SUA.  Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 400 de puncte, S&P 500 – cu 1,49%, iar Nasdaq Composite – cu 1,9%. Pentru întreaga săptămână, indicii principali americani au scăzut cu peste 3%, potrivit CNBC. 

UPDATE: Scad şi acţiunile asiatice, după declinul acţiunilor americane

 

 

Economia americană a creat un număr sub aşteptări de noi locuri de muncă în noiembrie, dar rata şomajului s-a menţinut la cel mai redus nivel din 1969, în timp ce salariile au crescut mai puţin decât previzionau analiştii, transmit Reuters şi AP.

Încetinirea angajărilor în noiembrie ar putea fi rezultatul lipsei de muncitori calificaţi, apreciază analiştii, citaţi de Agerpres.

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 155.000 de noi locuri de muncă, sub cifra de 200.000 de noi de locuri de muncă preconizată de analişti, în timp ce rata şomajului s-a menţinut la 3,7%, acesta fiind cel mai redus nivel înregistrat de SUA după luna decembrie 1969. De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit în jos cifrele pentru septembrie şi octombrie, când au fost create cu 12.000 de locuri de muncă mai puţine faţă de cele anunţate iniţial.

Economia americană trebuie să creeze aproximativ 120.000 de noi locuri de muncă în fiecare lună pentru a ţine pasul cu creşterea populaţiei aptă de muncă.

 

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (27/09/2021)

Cerere de chemare in judecata formulata de un actionar

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (27/09/2021)

Restructurare datorii Computer Learning Center & ISEC Associates