Update articol:
Trump anunţă că se va întâlni cu preşedinţii rus şi chinez la summitul G20 din Japonia

Actualizare: Indicele american Dow scade cu peste 600 de puncte, pe măsură ce escaladează războiul comercial SUA-China (vezi declaraţia lui Trump)

www.cnbc.com www.cnbc.com

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat luni că se va întâlni cu omologii săi rus, Vladimir Putin, şi chinez, Xi Jinping, în cursul summitului G20 care va avea loc al sfârşitul lunii iunie în Japonia, relatează AFP. Agenţiile de presă ruse au transmis însă că “nu există un acord” cu privire la o întâlnire între Donald Trump şi Vladimir Putin la summitul G20.

Liderul de la Washington, care s-a angajat într-o confruntare cu Beijingul legată de comerţ impunând vineri taxe vamale suplimentare de 200 de miliarde de dolari asupra bunurilor chineze, a estimat că întâlnirea cu preşedintele chinez urmează să fie “fructuoasă”.

Încă o dată, el a afirmat că Statele Unite sunt într-o poziţie de forţă pentru a negocia cu China. În opinia sa, gigantul asiatic doreşte un acord.

……………..

Acţiunile americane au scăzut astăzi, S&P 500 şi Nasdaq Composite având cea mai proastă zi din acest an, dupa ce China a decis să majoreze tarifele pentru unele marfuri din SUA, pe măsura ce războiul comercial dintre cele mai mari economii din lume se intensifică, conform CNBC.

Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 643 de puncte (2,5%), având cea mai mare pierdere într-o zi, din 3 ianuarie. S&P 500 a scăzut cu 2,7%, în timp ce Nasdaq a scăzut cu 3,5%.

“Cred că acesta este doar un preludiu al lucrurilor care vor veni”, a declarat Phil Blancato, CEO al Ladenburg Thalmann Asset Management, precizând: “Ar trebui să ne așteptăm la o mai mare volatilitate pentru viitorul previzibil”.

Pentru a stopa declinul, “ar trebui să vedem China că se întoarce la masa negocierilor. Retorica pe care am văzut-o în această dimineață arată că nu se află în acel loc”, a spus el.

 

China va majora tarifele la importuri din SUA în valoare de 60 miliarde de dolari, începând cu 1 iunie. Mărfurile vizate includ o gamă largă de produse agricole. Acest lucru vine după ce președintele Donald Trump a crescut săptămâna trecută tarifele la importurile chinezești.

China a declarat că decizia Statelor Unite a periclitat interesele ambelor țări și nu corespunde “așteptărilor generale ale comunității internaționale”, potrivit unei traduceri Google.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat pentru CNBC că cele două țări sunt “încă în negocieri”.

Şi piețele asiatice au scăzut în general. Indicele Nikkei 225 a scăzut luni cu 0,7%, în timp ce Shanghai Composite s-a redus cu 1,2%. Acțiunile europene au scăzut, de asemenea. Indicele Stoxx 600 a scăzut cu 1,2%, în timp ce Dax-ul german a scăzut cu 1,5%.
“Volatilitatea va persista. Oamenii nu știu ce să facă”, a declarat JJ Kinahan, strateg principal la TD Ameritrade.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani a scăzut, luni, cu 2,39%, în timp ce al celor cu maturitate de  2 ani a scăzut cu 2,17%. Indicele de volatilitate Cboe, care este considerat cel mai bun indicator al fricii de pe piața bursieră, a crescut cu 4,9 puncte, până la 20,94.

China va fi rănită foarte rău dacă nu încheie o tranzacție comercială, a scris Trump, astăzi, pe Twitter, menționând că firmele vor fi forțate să părăsească țara fără un acord.

BVBStiri BVB

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (30/07/2021)

Convocare AGA Ordinara si Extraordinara in data 10(11).09.2021

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021