Update articol:

Piaţa americană reacţionează la războiul comercial SUA-China: Indicele Dow Jones scade peste 500 de puncte, indicele fricii VIX atinge cel mai înalt nivel din ianuarie

www.cnbc.com/

Acțiunile americane au scăzut brusc marți, după ce un oficial american de top a anunţat că SUA vor majora în această  săptămână tarifele pentru mărfurile din China.

Indicele Dow Jones Industrial Average s-a tranzacționat cu 550 de puncte mai puțin, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 2%, fiind cea mai slabă zi din  3 ianuarie 2019,  toate cele 11 sectoare  ale S&P fiind în scădere. Şi Nasdaq Composite a scăzut cu 2,3%. 

Robert Lighthizer, reprezentantul comercial al SUA,  a declarat reporterilor că SUA vor majora, vineri, taxele pentru importurile chineze. Comentariile lui Lighthizer “au sporit și mai mult probabilitatea creșterii tarifelor”, a declarat într-o notă Keith Parker, strateg la UBS.

VIX, indicele de volatilitate CBOE, denumit şi indicele fricii, care calculează volatilitatea “aşteptată”, numită şi “implicată”, pe o perioadă de 30 de zile al indexului S&P 500, a atins astăzi cel mai înalt nivel din 23 ianuarie.

www.cnbc.com/
www.cnbc.com/

“Cred că aceasta este o mare mascaradă a administrației. Cred că pregătesc piața pentru cel mai grav scenariu, dar probabil că se va încheia un acord comercial”, a declarat Peter Cardillo, economist șef la Spartan Capital Securities, precizând: “Încă mai cred că vom avea un anunț pozitiv vineri”. 

Şi randamentele trezoreriei SUA sunt la minimum ultimelor 6 săptămâni. 

zerohedge.com
zerohedge.com

Indicele Stoxx Europe 600 s-a închis la cel mai scăzut nivel scăzut din ultimele cinci săptămâni. Acțiunile coreene și japoneze au scăzut, pe măsură ce ambele piețe au fost redeschise după sărbători, deși acţiunie din Shanghai și Hong Kong au urcat.

Obligațiunile din zona euro sunt mai slabe, după ce Comisia Europeană și-a redus prognozele de creștere pentru regiune și a avertizat că intensificarea tensiunilor comerciale ar putea agrava perspectivele.

Petrolul a fost atras în turbulențele comerciale, scăzând la 60 de dolari pe baril. 

 

 

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021