Update articol:

Industria jocurilor de noroc se prăbușește pe fondul crizei – scădere de 55,9% a cifrei de afaceri în ultimele 12 luni

Sorin Georgescu - ROMSLOT

Afacerile în industria jocurilor de noroc din România sunt la cel mai mic nivel din ultimele 12 luni, după o scădere de 55,9%, pe fondul crizei economice, avertizează reprezentanții industriei.

Conform acestora, scăderea are două mari efecte: taxe imposibil de plătit pentru jumătate dintre operatorii licențiați și concedieri iminente. Anuale, taxele plătite de industrie depășesc 600 de milioane de euro.

Sorin Georgescu, președintele Asociației Organizatorilor de Sloturi – ROMSLOT ne-a declarat, în cadrul unui eveniment, că veniturile din industria jocurilor de noroc au scăzut cu 42%, în primele 6 luni ale acestui an, potrivit datelor INS (Institutul Național de Statistică) și se așteaptă la o scădere de peste 30% pentru a doua jumătate a anului. În 2019, marginea de profit a industriei a fost de 13%.

“Din cei 250 operatori de jocuri de noroc existenți în România, cel puțin jumătate dintre ei nu au la ora actuală capacitatea să își achite taxele trimestriale de licențiere a aparatelor și riscă închiderea afacerii. Sunt taxe de ordinul sutelor de milioane de euro. Industria jocurilor de noroc este singura industrie cu evaziune fiscală 0. Nu cerem altceva decât program normal de funcționare, să putem susține economia și angajații”, a declarat Sorin Georgescu, președinte ROMSLOT.

Reprezentanții industriei spun că închiderea sălilor de jocuri de noroc înseamnă și o lovitură puternică pentru piața de real estate pentru că industria de gambling este al treilea mare jucător în închirierea de spații comerciale după magazine alimentare și farmacii.

Aceștia apreciză că la fiecare leu pe care industria jocurilor de noroc îl produce, industriile conexe (horeca, it&c, securitate) generează 5 lei.

Pe subiectul Covid, sălile de jocuri de noroc au două avantaje în comparație cu restaurantele, terasele și cluburi, spun reprezentanții indistriei de gambling: ”Slot machines înseamnă activitate solitară, tu și aparatul, fără prieteni, familie, amici. Al doilea avantaj: sălile sunt supravegheate video, deci în orice moment se poate realiza o o anchetă epidemiologică pentru a vedea cu cine au intrat în contact angajații sau clienții”.

Ioana Bazavan, MaxBet România și Sorin Georgescu, ROMSLOT

”Deși niciun client nu a fost infectat cu virusul Covid-19, iar autoritățile medicale admit că sălile de jocuri de noroc prezintă cel mai scăzut risc de infectare cu virusul Covid-19, Executivul nu a luat în calcul solicitarea industriei pentru modificarea programului de lucru, în ciuda unor venituri mult mai mari pentru bugetul de stat. Industria are 45.000 de angajați, iar angajații ne întreabă în permanență dacă au locul de muncă pus în pericol. Sunt 20.000 de angajați care trebuiau să lucreze pe tura de noapte, dar sălile sunt închise noaptea. Cei 20.000 de angajați reprezintă o problemă majoră pentru stat în contextul în care sunt tineri cu vârsta între 18 și 24 de ani. Pierderea locului de muncă pentru cei mai mulți dintre acești angajați e reprezentată de emigrare”, a declarat Ioana Bazavan, director general MaxBet România.

BVB | Știri BVB

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (02/12/2022)

Desfasurare licitatie conform Hotarare AGEA 17.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/12/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022