Update articol:

ING Bank România a transformat creditul standard acordat grupului NEPI Rockcastle într-unul „verde”, cu o valoare de 100 milioane euro

nepi

ING Bank România a extins recent facilitatea de credit de 100 milioane de euro acordată grupului NEPI Rockcastle – cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, cu o poziție dominantă în România, Polonia și Slovacia.
Creditul standard, contractat inițial în 2017, a devenit „verde” prin adăugarea unor componente ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă), potrivit unui comunicat.

Împrumutul acordat pe trei ani este bilateral, adică ING a acordat acest credit ca singura bancă creditoare. Fondurile vor fi utilizate pentru finanțarea proiectelor curente și viitoare ale grupului NEPI Rockcastle.

„Un credit verde încorporează indicatori stricți de măsurare a performanței unei companii potrivit standardelor ESG. Aceasta este evaluată periodic de un lider global independent în consultanță și cercetare pentru sustenabilitate și guvernanță corporativă (Sustainalytics) pentru stabilirea costului creditului verde. Astfel, o performanță mai bună a companiei (peste indicatorii stabiliți în contract) este recompensată cu o reducere la rata dobânzii, în timp ce o performanță redusă atrage, invers proporțional, creșterea acesteia.
ING a dezvoltat o relație solidă cu NEPI Rockcastle, ca unul dintre finanțatorii tradiționali ai grupului. Suntem bucuroși să ne sprijinim clienții care plasează sustenabilitatea, ca și noi,  în centrul deciziilor lor de afaceri”,
a explicat Florin Ilie, Deputy CEO și Head of Wholesale Banking, în cadrul ING Bank România.

Preocuparea pentru produsele de finanțare sustenabilă a NEPI Rockcastle este evidențiată și de faptul că anul trecut grupul a încheiat cu succes o emisiune de obligaţiuni verzi, în care și ING a avut rolul de coordonator. Emisiunea s-a bucurat de un interes considerabil din partea investitorilor din Europa și a atras fonduri în valoare de 500 milioane euro.

„Sustenabilitatea este una din prioritățile NEPI Rockcastle, iar creditul „verde” ne reconfirmă angajamentul în această direcție. Ne dorim să contribuim la menținerea unui mediu durabil prin atingerea nivelului de neutralitate a amprentei de carbon a operațiunilor Grupului până în 2030. Mai mult, continuarea colaborării cu ING reflectă întărirea relației de succes construite în ultimii ani, și ne permite să integrăm obiectivele de sustenabilitate în activitățile de finanțare”, a declarat Mirela Covașă, CFO NEPI Rockcastle.

La nivel local și global, ING se concentrează preponderent pe clienți și tranzacții cu un profil sustenabil ridicat. Totodată, banca încurajează încercările clienților de a se alinia standardelor ESG prin produsele sale (oferirea de credite și intermedierea de obligațiuni verzi). La nivel de grup, în anul 2021, ING a intermediat deja peste 15 obligațiuni de sustenabilitate și a acordat 25 de credite verzi. ING își propune să își intensifice semnificativ activitatea de creditare sustenabilă și în România.

În 2020, NEPI Rockcastle a lansat un cadru de finanțare verde care se concentrează pe îmbunătățirea performanței de mediu a proprietăților grupului și dezvoltarea unor proiecte de eficiență energetică. Acesta este aliniat standardelor internaționale aplicabile, precum ICMA Green Bond Principles 2018 și LMA Green Loan Principles 2020.

NEPI Rockcastle este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu excepțional de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și se dezvoltă în continuare printr-un program de expansiune pe alte piețe din Europa Centrală și de Est.

BVBStiri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (14/06/2021)

Notificare Swiss Capital inaintea perioadei de stabilizare

MUNICIPIUL ZALAU (ZAL30) (14/06/2021)

Plata rata cupon 43, rambursare rata principal 43 & calcul rata dobanda pentru cuponul 44

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (14/06/2021)

Prelungirea duratei de oprire planificata U2

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream