Update articol:

Românii de la Instant Factory au încheiat o nouă rundă de finanţare externă, în valoare de 6,3 milioane de euro

Fintech-ul românesc de finanţare a facturilor companiilor mici, Instant Factoring, a atras o nouă finanţare externă în valoare de 6,3 milioane de euro, ce va permite investiţii în dezvoltarea de software şi tehnologie pentru accelerarea proceselor digitale de business, respectiv dezvoltarea de noi produse financiare.

Potrivit unui comunicat al companiei, transmis marţi AGERPRES, odată cu noua finanţare, volumul total de capital disponibil a ajuns la 12 milioane de euro, atât pentru România, cât şi pentru entitatea din Serbia, recent lansată.

“Noua rundă de finanţare ne va permite să creştem în cele două pieţe şi în acelaşi timp să investim în dezvoltarea de software şi tehnologie pentru accelerarea proceselor digitale de business, precum şi pentru dezvoltarea de noi produse financiare digitale şi lărgirea ariei de capabilităţi”, a declarat Cristian Ionescu, CEO al Instant Factoring.

Runda de finanţare în valoare de 6,3 milioane de euro reprezintă o investiţie de capital şi împrumuturi din partea acţionarilor existenţi în proporţie de 45% din total, şi un împrumut adiţional din partea creditorilor financiari din SUA (55% din total), acesta din urmă fiind destinat creşterii capitalului de finanţare a facturilor.

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici şi microîntreprinderilor şi este membru al Asociaţiei Europene de companii Fintech Innovate Finance, cu sediul la Londra. Compania este un IFN înregistrat la Banca Naţională a României (BNR).

Prin lansarea platformei de online factoring www.instantfactoring.com, organizaţia îşi propune să sprijine dezvoltarea micilor companii prin soluţii de finanţare rapidă şi facilă, cu ajutorul tehnologiei.

În 2021, Instant Factoring a câştigat premiul “Cel Mai bun Factoring Digital pentru IMM-uri în Europa Centrală şi de Est”, acordat de SME Banking Club Europe.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM