Update articol:

Instanța confirmă planul de reorganizare al Romcab; acțiunile pot reveni la tranzacționare

Instanța confirmă planul de reorganizare al Romcab (MCAB), potrivit deciziei de astăzi, publicată pe termene.ro. Decizia este executorie.

La finalul anului trecut, creditorii Romcab (MCAB) au aprobat planul de reorganizare, iar compania poate reveni la tranzacționare la Bursa de Valori București după aprobarea planului de către judecătorul sidic, arata un raport transmis Bursei de Valori București.

  • Soluția Tribunalului Mureș pe scurt: “Confirmă planul de reorganizare a activității societații debitoare ROMCAB S.A., in insolvență, inmatriculata in registrul comerțului sub nr. J26/764/1995, avand C.U.I. RO 7947193, cu sediul in mun. Targu-Mures, str. Voinicenilor, nr. 35, jud. Mureș, depus și consemnat in volumele 188-193 din dosar, plan propus de catre debitoarea ROMCAB S.A., prin administrator special Prosszer Zoltan și aprobat de creditori in adunarea creditorilor din data de 18.12.2020, conform procesului-verbal intocmit de administratorul judiciar RTZ & Partners S.P.R.L., cu sediul in mun. Cluj-Napoca, Aleea Detunata, nr. 4, jud. Cluj.Stabilește termen in vederea verificarii indeplinirii obligațiilor in procedura de reorganizare pentru data de 27.05.2021.

    Executorie.

    Cu drept de apel in termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Specializat Mureș.

    Pronunțata potrivit dispozițiilor art. 396 alin. 2 Cod de procedura civila, astazi, 18 februarie 2021.

ROMCAB S.A. se află în insolvență şi este reprezentată în mod legal prin administrator special Zoltan Prosszer și sub supravegherea administratorului judiciar RTZ & Partners SPRL.

Conform estimărilor avute în vedere la dată elaborării planului de reorganizare, ROMCAB S.A. va obține venituri stabile din producția vândută de 180 mil. EUR/an în cei trei ani ai perioadei de reorganizare, cu o valoare medie a EBITDA de 2,4%, având în permanenţă comenzi asigurate la nivelul cifrei de afaceri realizate în anul 2020 cu un avans de 3 – 6 luni.

Romcab a transmis, in decembrie: “Așa cum am estimat și în previziunile cuprinse în ultima raportare, compania își menține trendul crescător al cifrei de afaceri, reușind să producă și să vândă peste nivelul aferent perioadei de dinaintea deschiderii procedurii de insolvență, înregistrând o cifră de afaceri de peste 17 mil. EUR. Perspectiva acestei valori a cifrei de afaceri se menține si pentru luna decembrie, compania deținând un portofoliu de comenzi în conformitate cu ultima raportare.

De asemenea, suntem în negocieri finale cu dezvoltatori imobiliari pentru extinderea unității de producție din loc. Acățari, pentru a pune bazele relocării fabricii din Tg. Mureș,  nr. 35, coroborat cu realizarea unei cifre de afaceri pe viitor în condiții de profitabilitate mai ridicată față de perioada anterioară. Compania își propune să aducă lunar la cunoștința celor interesați, prin rapoarte publicate, situația actualizată, în cuprinsul următorului raport urmând a fi publicate noile previziuni pentru cifra de afaceri, profitabilitate si EBITDA țintite pentru anul 2021”.

Financial Intelligence a scris, recent, ca Zoltan Prosszer, actualmente administrator special al Romcab (MCAB), a fost trimis în judecată, într-un dosar penal înregistrat pe 9 decembrie, pentru evaziune fiscală. În cauză, ANAF s-a constituit parte civilă.

Compania a transmis, in raport: “Cu referire la articolul apărut în presă, având ca subiect trimiterea în judecată a administratorului special al Romcab SA, Dl. Zoltan Prosszer, vă informăm că acest dosar vizează o faptă de evaziune fiscală comisă de un furnizor al Romcab SA care, după ce a încasat contravaloarea facturilor emise și plătite în anul 2010, nu și-a onorat obligațiile față de bugetul de stat. Mentionăm că, potrivit Deciziei C.J.U.E, Romcab SA nu avea obligația să verifice nici bonitatea furnizorilor săi și nici dacă un furnizor isi achită obligațiile către bugetul de stat, dovedind cu documente atât intrările, ieșirile, cât și plățile aferente acestor facturi puse în discuție, apărările din dosar vizând în special faptul ca a intervenit instituția prescripției.”
În prezent, acțiunile Romcab (MCAB) sunt suspendate de la tranzacționare pe Bursa de Valori București, după ce compania a intrat în insolvență în februarie 2017. Compania și-a cerut insolvența după ce a raportat o pierdere de 39 de milioane de euro, pentru 2016, deşi înregistrase un profit de 9 milioane de euro, în primele nouă luni ale anului anterior. De asemenea, Romcab a raportat o depreciere masivă a stocurilor, de la 629,62 milioane de lei, la 30 septembrie 2016, la 498,9 milioane de lei, la 31 decembrie 2016 (conform datelor auditate).

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)