Update articol:

Zoltan Prosszer, administratorul special al Romcab, trimis în judecată, într-un dosar penal, pentru evaziune fiscală

tribunal, proces, justitie sursa Pixabay

Zoltan Prosszer, actualmente administrator special al Romcab (MCAB), a fost trimis în judecată, într-un dosar penal înregistrat pe 9 decembrie, pentru evaziune fiscală. În cauză, ANAF s-a constituit parte civilă.

În prezent, acțiunile Romcab (MCAB) sunt suspendate de la tranzacționare pe Bursa de Valori București, după ce compania a intrat în insolvență în februarie 2017. Compania și-a cerut insolvența după ce a raportat o pierdere de 39 de milioane de euro, pentru 2016, deşi înregistrase un profit de 9 milioane de euro, în primele nouă luni ale anului anterior. De asemenea, Romcab a raportat o depreciere masivă a stocurilor, de la 629,62 milioane de lei, la 30 septembrie 2016, la 498,9 milioane de lei, la 31 decembrie 2016 (conform datelor auditate).

Recent, compania a anunțat că planul de reorganizare al societății Romcab SA, conceput, redactat, asumat și propus de către administratorul special al debitoarei, Zoltan Prosszer, a fost depus în data de 20 noiembrie 2020, la Tribunalul Specializat Mureș, respectiv transmis la Oficiul Național al Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Mureș.

În mai 2019, Financial Intelligence a scris că procurorii DIICOT au început urmărirea penală a lui Zoltan Prosszer, într-un dosar inițiat la plângerea unui acționar al companiei, Valentin Stănescu.

Zoltan Prosszer, care era director general al companiei, este suspect pentru următoarele infracțiuni: – prezentarea cu intenție către acționari de situații financiare inexacte privind condițiile economice ale emitentului Romcab, în formă continuată; – prezentare cu intenție către acționari de informații nereale privind condițiile economice ale emitentului Romcab.

Acțiunile Romcab pot reveni la tranzacționare pe BVB, după ce instanța confirmă definitiv și irevocabil planul de reorganizare.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2021)

Structura actionariat la data de 30.11.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/12/2021)

Decizia Consiliului de Administratie cu privire la majorarea capitalului social

ELECTROARGES SA (ELGS) (06/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG

TERAPLAST SA (TRP) (06/12/2021)

Decizia CA privind demararea programului de rascumparare actiuni proprii

CEMACON SA (CEON) (06/12/2021)

Schimbare in Managementul societatii