Update articol:

Instanța respinge cererea SIF Banat Crișana, SIF Muntenia și Certinvest de suspendare a deciziilor AGA SIF Oltenia, prezidate de Tudor Ciurezu

Tribunalul Dolj respins cererea SIF Banat Crișana, SIF Muntenia și Certinvest de suspendare a deciziilor AGA SIF Oltenia din 28 aprilie, prezidate de Tudor Ciurezu, reiese dintr-un raport transmis Bursei de Valori București.

SIF Banat Crișana (SIF1) a cerut, în instanță, atât suspendarea, cât și anularea deciziilor AGA SIF Oltenia, prezidată de Tudor Ciurezu, anularea făcând obiectul unui alt proces.

S.I.F. Oltenia S.A. a anunțat, astăzi, că în dosarul nr. 2635/63/2020, aflat pe rolul Tribunalului Dolj, în contradictoriu cu S.I.F. Muntenia S.A., SAI CERTINVEST S.A., FIA CERTINVEST ACȚIUNI, FDI CERTINVEST BET FI INDEX, FDI CERTINVEST XT INDEX, S.I.F. BANAT-CRIȘANA S.A. în calitate de reclamanți, ASOCIAȚIA INVESTITORILOR PE PIAȚA DE CAPITAL, UNGUREANU LIVIU, TUDOR DUMITRU, FORȚAN PROCOPIE, RĂDUȚ DUMITRU, în calitate de intervenienți, având ca obiect ordonanța președințială, respectiv suspendarea executării Hotărârilor nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ale Adunării Generale Ordinare a Acționarilor S.I.F. Oltenia S.A. din data de 28.04.2020, prezidată de Președintele Consiliului de Administrație dl. Tudor Ciurezu, până la soluționarea cererii formulată de S.I.F. Muntenia S.A. privind constatarea nulității absolute a Hotărârilor AGOA S.I.F Oltenia S.A. din data de 28.04.2020 prin hotărâre judecătorească definitivă și înregistrarea la Oficiul Registrului Comerțului a mențiunii de suspendare a executării Hotărârilor nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ale Adunării Generale Ordinare a Acționarilor S.I.F. Oltenia S.A. din data de 28.04.2020, prezidată de Președintele Consiliului de Administrație dl. Tudor Ciurezu, instanța de judecată a respins cererile conexe formulate de reclamanţii Societatea de Investiţii Financiare Muntenia S.A., Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana S.A., SAI Certinvest S.A., FIA Certinvest Acţiuni, FDI Certinvest BET FI Index şi FDI Certinvest XT INDEX. Instanta respinge cererea de intervenţie în interesul reclamantelor SAI Certinvest S.A., FIA Certinvest Acţiuni, FDI Certinvest BET FI Index şi FDI Certinvest XT INDEX, formulată de intervenienta ASOCIAŢIA INVESTITORILOR PE PIAŢA DE CAPITAL. Admite cererile de intervenţie în interesul pârâtei, formulate de intervenienţii Ungureanu Liviu, Tudor Dumitru, Forţan Procopie şi Raduţ Dumitru.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile de la pronunţare.

Potrivit unui alt raport SIF5, în dosarul nr. 2591/63/2020, aflat pe rolul Tribunalului Dolj, în contradictoriu cu S.I.F. Banat-Crișana S.A. în calitate de reclamantă și Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Dolj în calitate de intimat, având ca obiect cerere de intervenție și respingere a cererii de depunere/menționare acte nr. 15001/28.04.2020 privind înregistrarea în evidențele Oficiului Registrului Comerțului a Hotărârilor nr. 1-8 AGOA ale S.I.F. Oltenia S.A. din data de 28.04.2020, instanța de judecată a înregistrat cauza, aceasta fiind în stadiu de regularizare.

La AGA de bilanț de la SIF Oltenia, unii acționari nu au fost primiți la ședință, pentru că votaseră prin corespondență. Printre aceștia s-au numărat SIF Banat Crișana și SIF Muntenia. Aceștia au ținut o ședință paralelă, prezidată de vicepreședintele Cristian Bușu și au decis respingerea punctelor de pe ordinea de zi, dar și tragerea la răspundere a administratorilor, cu excepția lui Bușu. Raportul lui Bușu a fost publicat, ulterior, pe BVB.

În schimb, SIF Oltenia (SIF5) a transmis Bursei de Valori București, imediat după AGA, un comunicat care arată că, la Adunarea generală, prezidată de Tudor Ciurezu, toate punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate – respectiv dividende de 52.214.914,30 lei (42,0639% din profitul net), descărcarea de gestiune a administratorilor pentru activitatea desfasurată în exercițiul financiar al anului 2019 și bugetul 2020. Raportul SIF Oltenia arată că, la AGA, au fost prezenți, acționari cu dețineri de 46,095%.

Până în acest moment, nici deciziile AGA transmise de Ciurezu, nici cele transmise de Bușu nu au fost înregistrate la Registrul Comerțului.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL