Update articol:
ADVERTORIAL

Întârzierea 5G va afecta economia Regatului Unit – raport

Întârzierea 5G economia Regatului Unit

de MIKE MAGEE

Un raport recent susține că o întârziere a implementării 5G va costa economia Regatului Unit 100 de miliarde de lire sterline și va avea un impact asupra ocupării forței de muncă în zone dincolo de „bula” de sud-est / Londra în următorii 10 ani, potrivit fudzilla.com.

Raportul, realizat de compania de cercetare Assembly, estimează că s-ar putea pierde 350.000 de noi oportunități de locuri de muncă în afara „bulei”. Se presupune că Londra însăși ar putea pierde 139.000 de potențiale locuri de muncă.

Guvernul Marii Britanii s-a pronunțat împotriva echipamentelor 5G ale Huawei. Unii au sugerat că această excludere face parte din războaiele comerciale inițiate de președintele Donald Trump.

Victor Zhang, vicepreședinte Huawei, a afirmat: „Guvernul britanic a stabilit obiective ambițioase pentru o conectivitate îmbunătățită până în 2025. Această cercetare arată că o întârziere de 3 ani a lansării 5G va avea un impact economic semnificativ asupra fiecărei părți a Marii Britanii și evidențiază consecințele eșecului de a atinge întregul potențial al Marii Britanii. Fără 5G, Marea Britanie se confruntă cu o retrogradare lentă pe linia digitală, o gaură în crearea de locuri de muncă și un decalaj digital mai amplu.

Assembly a prezentat potențialele daune cauzate diferitelor regiuni ale Regatului Unit, în graficul de mai jos. Compania de cercetare de piață consideră, de asemenea, că o întârziere în lansarea 5G va afecta sectoare ca asistență medicală la distanță, robotică, educație și „producție inteligentă”.

Matthew Howett, analist principal și fondator al Assembly, a declarat: „Așteptările proprii ale guvernului cu privire la restricțiile sale asupra Huawei indică o întârziere de până la 3 ani în lansarea 5G. Desigur, riscul este ca acest lucru să fie resimțit de faptul că operatorul este forțat să își concentreze desfășurarea în centre urbane mai profitabile și asta ar însemna inevitabil că este nevoie de mai mult timp pentru a ajunge și pentru a acoperi complet mai multe zone rurale și îndepărtate ale Marii Britanii cu 5G. Dacă acest lucru se întâmplă, există riscul unei creșteri a decalajului digital”.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (24/05/2024)

Schimbari in conducerea societatii

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (24/05/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Constructii Feroviare Craiova

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (24/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (24/05/2024)

Document informare - alocare actiuni gratuite

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (24/05/2024)

Raport tranzactii cu parti afiliate Hidroelectrica - Transelectrica