Update articol:
ADVERTORIAL

Trei moduri prin care băncile pot beneficia de camere IP cu Inteligență Artificială

March Networks inteligenta artificiala

Autor: Georgi Lazarov, Manager Regional Vânzări March Networks, Europa de Sud-Est

Băncile își iau măsuri de precauție pentru a asigura siguranța clienților în timpul pandemiei. Montarea de semne de distanțare fizică, igienizarea bancomatelor, instalarea despărțitoarelor din plexiglas la ghișee și solicitarea vizitelor programate, toate acestea atenuează riscurile pentru clienți. Supravegherea video poate juca de asemenea un rol important.

Georgi Lazarov, Manager Regional Vânzări March Networks, Europa de Sud-Est

Camerele IP cu analitice de securitate bazate pe Inteligență Artificială (AI) pot ajuta la detectarea problemelor de conformitate și altor suspiciuni sau comportamentelor atipice.

Iată cum pot beneficia băncile de analiticele bazate pe Inteligență Artificială:

Detectarea vandalismului:  Camerele IP cu analitice de detectare a vagabondajului pe bază de Inteligență Artificială vă pot alerta de existența unor comportamente suspecte în apropierea bancomatelor băncilor. Nu trebuie decât să configurați o zonă definită în jurul unui bancomat și un interval de timp. Dacă banca se închide la 20:00, de exemplu, puteți avea un semnal analitic – și acesta vă va alerta imediat – când o persoană este în apropierea bancomatului după ora 20:00 mai mult de 10 minute.

Informații despre vehicule suspecte:  Utilizarea ATM-ului de tip drive-thru a crescut în timpul pandemiei COVID-19. Camerele IP cu analitice pe bază de Inteligență Artificială pentru  vehicule oprite pot detecta atunci când un vehicul staționează prea mult. De exemplu, puteți fi alertat dacă o mașină staționează la bancomatul drive-thru mai mult de 10 minute.

Pătrundere în zone interzise și deplasarea în direcția greșită:  Băncile au limitat numărul clienților care pot fi în interior în același timp și au montat semne de direcție pe podea pentru a direcționa clienții. Camerele IP cu analitice pe bază de Inteligență Artificială vă pot alerta dacă o persoană a pătruns în zona interzisă sau dacă o persoană merge în direcția greșită.

Analiticele se pot aplica și în afara sucursalei. De exemplu, puteți fi alertat imediat dacă un vehicul intră în zona bancomatului drive-thru din direcția greșită sau dacă o persoană sau un vehicul pătrunde într-o zonă care în mod normal este interzisă, cum este în apropierea ușii din spate a sucursalei.

Pe lângă datele analitice de securitate, camerele IP oferă alte funcții importante care pot ajuta băncile. De exemplu, camerele cu Digital Overlap High Dynamic Range (DOL-HDR)– Interval Dinamic Ridicat de Suprapunere Digitală (DOL-HDR) sunt excelente în condiții de lumină scăzută existente in interiorul filialelor bancare și bancomatelor gazduite in vestibulul acestora. Folosind o cameră de înaltă rezoluție (6MP) cu DOL-HDR, se poate înregistra în detaliu fața unei persoane sau numărul de înmatriculare al unei mașini. DOL-HDR suprapune mai multe expuneri pentru a oferi cel mai bun balans de lumină.

 Acum mai mult ca niciodată, băncile se pot concentra pe securitate și pe conformitate. Camerele IP cu analitică AI pot face mai ușoară această muncă, reducând atât alarmele false cât și efortul  personalului.

Solutiile March Networks sunt disponibile în România prin partenerul său certificat, Intrarom, un jucator important pe piata soluțiilor IT&C integrate și a aplicații personalizate pentru sectorul public, enterprise, utilități și bancar din România.

 

BVB | Știri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (07/12/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

CONPET SA (COTE) (07/12/2021)

Hotararea AGOA 07.12.2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (07/12/2021)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 19 noiembrie - 07 decembrie 2021