Update articol:

Interlopul Florian Tudor, zis “Rechinul”, arestat în Mexic; gruparea pe care o conduce, acuzată că ar fi sustras aproximativ 1,2 miliarde de dolari prin diferite bancomate (video)

Autorităţile mexicane (FGR) l-au arestat joi pe Florian Tudor, persoana despre care se crede că este un lider al mafiei româneşti, conform informaţiilor apărute în presa locală, citate de dpa.

“Rechinul” este acuzat de coordonarea unei vaste rețele specializate în clonare de carduri și spălare de bani, care acționa pe teritoriile mai multor state și ar fi creat un prejudiciu de zeci de milioane de dolari. Este acuzat de constituire de grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Bărbatul a fost arestat când a apărut la clădirea FGR din Insurgentes, Mexico City, pentru a revizui dosarul de anchetă inițiat pentru presupusele abuzuri comise într-o percheziție care i-a fost efectuată.

 

Procuratura generală a Mexicului a informat într-un comunicat că un bărbat, numit doar Florian T, a fost arestat în Ciudad de Mexico, în conformitate cu o cerere de arestare şi extrădare din partea guvernului român.

Comunicatul precizează că bărbatul este căutat pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată.

Conform sursei citate, un agent federal a încercat să împiedice arestarea, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale; ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

Potrivit presei locale, citate de Agerpres, suspectul este Florian Tudor, cunoscut şi sub numele de Rechinul (El tiburon), despre care se crede că este liderul unui grup infracţional responsabil de instalarea de bancomate în destinaţii turistice mexicane şi folosirea unui software specializat în scopul clonării cardurilor de credit.

Un tribunal din România a emis un mandat de arestare pe numele său în luna martie, aminteşte dpa.

Potrivit unei anchete a Daily Mail, efectuată în 2015, acest grup a clonat cel puțin 19 bancomate în diferite părți ale Riviera Maya. Scopul a fost să fure datele bancare ale utilizatorilor.

În iunie 2020, Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad împreună cu Proiectul de raportare a criminalității organizate și corupției (OCCRP) și organizația Quinto Element Lab, au prezentat o anchetă în care a dezvăluit că organizația criminală originară din România, de fapt a ajuns în Mexic din martie 2014 și s-a răspândit în alte state precum Jalisco și Guanajuato.

De atunci și până la mijlocul anului 2019, conform anchetei MCCI, grupul infracțional a sustras aproximativ 1,2 miliarde de dolari prin diferite bancomate.

Rise Project a mai scris că gruparea “Riviera Maya”, condusă de craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, și-a îngropat o parte din bani și la propriu și la figurat în Craiova. Alte milioane au fost investite în proprietăți din Statele Unite, Mexic și Brazilia.

Conform Rise, gruparea ar fi clonat cardurile turiștilor din Mexic printr-o schemă sofisticată de sabotare a unei rețele de bancomate. Apoi, mergeau în deplasare: călătoreau în toată lumea pentru a retrage bani de pe cardurile copiate, acoperindu-și astfel urmele. Gruparea lucra în special cu cash, așa că tranzacțiile se făceau personal. În puținele cazuri când nu se puteau căra banii peste ocean, transferurile se efectuau prin servicii electronice precum Western Union. Acestea erau însă plafonate la cel mult 3.000 de euro pentru a nu declanșa alerte de spălare de bani.

Cazul Mafiei Române din Mexic: Peste 30 de persoane sunt investigate, iar procurori şi poliţisti sunt suspectaţi că ar fi furat obiecte la percheziţii de 2 milioane de dolari

 

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

CEMACON SA (CEON) (30/09/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.09.2022