Update articol:

Interviu Adrian Cuculis: 2022 este un an al dezvoltării multilaterale, prin prisma colaborării cu fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean și prin deschiderea unui birou Cuculis și Asociații în Cluj

Foto Facebook Foto Facebook

* “Orice fel de împrumut pe care ne dorim să-l facem anul acesta trebuie să fie bazat întodeauna pe o predictibilitate financiară”

* Interviu cu Avocatul Adrian Cuculis  (Cuculis şi Asociații)

Cum ați caracteriza activitatea Cuculis şi Asociații în această perioadă de pandemie? Care au fost principalele provocări?

Adrian Cuculis:  Activitatea societății de avocați a fost una susținută, mai ales prin prisma provocărilor ce au ţinut de suprapunerea crizei pandemice cu restricțiile ei de circulație și imposibilitatea, de multe ori, de a te prezenta fizic pentru a susține cauzele, fie în fața instanțelor, dar și a parchetelor curților administrative sau altor instituții publice.  Din punct de vedere profesional apreciez că perioada aceasta de pandemie a venit cu și mai multe situații de rezolvat din punct de vedere juridic pentru cei care oricum erau angrenați din trecut în situații juridice nerezolvate, iar criza pandemică i-a orientat pe foarte mulți spre rezolvarea  problemelor juridice pe care le aveau.

Având în vedere că numărul asociaților a urcat la peste 55, implicit activitatea a fost una prolifică și nu aș putea să spun că anumite domenii de activitate din sfera dreptului au cunoscut mai puține cauze, chiar din contră, în zona anumitor litigii cum ar fi drept contravențional dreptul familiei și comercial, litigiile au crescut exponențial. Într-un cuvânt activitatea pe 2021 a fost extrem de complexă.

S-au înmulțit abuzurile asupra cetățenilor?

Adrian Cuculis: Din nefericire pandemia adus odată cu ea și înmulțirea vădit a abuzurilor asupra cetățenilor prin prisma legislației cu efecte temporare din pandemie și aici mă refer la amenzile contravenționale în principal, dar și alte situații conexe pandemiei cum ar fi imposibilitatea de plată pentru că e telemunca bancară.

Din pricina blocajului la nivel naţional, au apărut tot mai mult litigiile de muncă.

Mai reamintesc aici şi abuzurile săvârșite în zona recuperării de taxe de către stat, autorităţile bazându-se pe faptul că populația este încă sub imperiul unei amorțeli din pricina stării perpetue de alertă.

Care au fost temele principale pe piață avocaturii în 2021?

Adrian Cuculis: În mod cert, 2021 a fost sub imperiul litigiilor în materie de dreptul muncii, bancară, fiscală, contravențională, dar și litigii pe dreptul familiei.

Cum vedeți 2022 pentru Cuculis şi Asociații?

Adrian Cuculis: 2022 este clar un an al dezvoltării multilaterale atât prin prisma colaborării cu fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean și cu deschiderea unui birou de lucru Cuculis și Asociații în Cluj, sub coordonarea domnului Zegrean, dar și cu dorința transformată din acest an în realitate de a acapara inclusiv piața litigiilor pe marcă și proprietate intelectuală, bazându-ne pe colaborarea pe care o avem deja din punct de vedere profesional cu un judecător de tribunal specializat pe marcă ce tocmai a părăsit rândurile magistraturii.

Un alt punct interesant este acela că 2022 ne găsește ca prima societate de avocați din România care a lansat moneda electronică pentru fidelizarea clientelei purtând denumirea în acronim cuc.

Ce ne puteți spune despre colaborarea cu Augustin Zegrean?

Adrian Cuculis: Colaborarea cu Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, vine ca o normalitate, după ce vreme de ani de zile am fost autori de excepții de neconstituționalitate pe care le-am prezentat în fața Curții Constituționale, dar și din prisma faptului că menirea Cuculis și Asociații a fost întotdeauna aceea de a supune legiuitorului constituțional, atunci când normele interne erau strâmbe, verificarea constituționalității sau ne-constituționalității acelor norme. Încă de la bun început domnul Augustin Zegrean a ocupat rolul de partener al Cuculis și Asociații, gestionând departamentul de drept constituțional al societății noastre, fiind de altfel și semnatarul tuturor excepțiilor de neconstituționalitate pe care cei nemulțumiți de legile de multe ori strâmbe  din România vor să le ridice în fața Curții Constituționale.

Având în vedere preconizată creștere a dobânzilor, ce i-ați sfătui pe clienții bancari?

Adrian Cuculis: Încă din 2010 când nu eram constituiți sub denumirea de societate civilă de avocați și aveam mai degrabă colaboratori ai Cuculis și Asociații am abordat litigiile pe tema bancară, dar în principal cele ce țin cu precădere de protecția consumatorilor. Sfatul meu vine se repetă ca și în 2010 –  orice fel de împrumut pe care ne dorim să-l facem anul acesta trebuie să fie bazat întodeauna pe o predictibilitate financiară, dar și pe ancore solide în ipoteza în care nu putem să mai rambursăm acel împrumut.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii