Update articol:

Intesa Sanpaolo nu va aplica rate negative la depozite

 Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă de retail din Italia, nu intenţionează să aplice ratele negative clienţilor care au depozite, a afirmat marţi preşedintele Gian Maria Gros-Pietro, transmite Reuters.

La şedinţa de politică monetară din septembrie, BCE a redus şi mai mult dobânda de politică monetară cu alte 10 puncte de bază, până la minus 0,5%, ceea ce a generat îngrijorări în rândul unor bănci cu privire la aşa-anumita japonificare a sectorului bancar din Europa.

Băncile se plâng de mult timp că ratele negative le afectează profiturile.

Luni, UniCredit a anunţat că va aplica în 2020 rate negative la depozitele care depăşesc un milion de euro, dacă acei clienţi nu optează pentru investiţii alternative.

“Nu este ceva ce am luat în considerare, nu facem nimic de acest gen”, a declarat Gros-Pietro în marja unui eveniment desfăşurat la Milano, potrivit Agerpres.

În rândul băncilor italiene, Intesa este o raritate – profitabilă şi bine capitalizată. În timp ce rivala UniCredit a avut dificultăţi din cauza creditelor neperformante de miliarde de euro, Intesa a reuşit să plătească dividende generoase, în pofida situaţiei economice dificile din Italia.

Cele mai mari grupuri bancare italiene – UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA – sunt prezente şi pe piaţa din România. 

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (29/11/2021)

Disponibilitate vot online AGA prin platforma eVote

Erste Group Bank AG (EBS) (29/11/2021)

Notificare - detineri > 5%

MedLife S.A. (M) (29/11/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 22-26 noiembrie 2021

BRK WTI Turbo Long 70.5 (BKWTITL13) (29/11/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 Noiembrie si 2 Decembrie 2021