Update articol:

Întreruperi de curent în Republica Moldova; Surse: Sistemul energetic din România nu este afectat

energie electrica Sursa foto: anre.ro

Întreruperi de energie electrică s-au înregistrat în mai multe raioane din Republica Moldova, dar și în municipiile Chișinău și Bălți, potrivit jurnal.md.

Sursele noastre spun că ar fi vorba de un incident generat în Ucraina și Moldova, ca urmare a unor bombardamente care au avut loc astăzi în Ucraina. Sistemul din Republica Moldova și Ucraina funcționează insularizat, iar sistemul energetic din România nu este afectat. Se lucrează la remedierea situației. 
Jurnal.md scrie că, din cauza atacurilor cu rachete rusești asupra sistemului energetic ucrainean, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-a deconectat în regim automat. „Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a anunțat vicepremierul Andrei Spânu.
Premier Energy informează că la ora 16:37 s-a produs o deconectare din cauza unei avarii în sistemul de transport operat de IS Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori. „Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice. Potrivit reprezentanților ,,RED-NORD”, energia electrică va fi reconectată peste câteva ore, informează Nordnews.md.

 

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (31/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA din data de 19/20 iunie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (31/05/2023)

Nuclearelectrica inclusa in indicii MSCI Frontier Markets

ALRO S.A. (ALR) (31/05/2023)

Grupul ALRO si AZERALUMINIUM au semnat un memorandum de intelegere