Update articol:

Investitorii internaționali au cumpărat obligațiuni de un miliard de euro garantate de mafia italiană (FT)

pixabay.com pixabay.com
  • Obligațiuni de aproximativ 1 miliard de euro garantate de companii de fațadă, însărcinate să lucreze pentru grupul mafiot ‘Ndrangheta din Calabria, au fost cumpărate de investitori la nivel mondial între 2015 și 2019
  • Aceste obligațiuni au fost cumpărate de fonduri de pensii, fonduri speculative, birouri de familie, precum și Banca Generali – una dintre cele mai mari bănci private din Europa – a scris Financial Times

Investitorii de pe glob au cumpărat obligațiuni garantate un cunoscut grup mafiot  din Italia timp de patru ani, a scris The Financial Times, citând documente financiare și juridice, potrvit CNBC.

Articolul a arătat că obligațiuni de aproximativ 1 miliard de euro garantate de companii de fațadă, însărcinate să lucreze pentru grupul mafiot ‘Ndrangheta din Calabria, au fost cumpărate de investitori la nivel mondial între 2015 și 2019.

Aceste obligațiuni au fost cumpărate de fonduri de pensii, fonduri speculative, birouri de familie, precum și Banca Generali – una dintre cele mai mari bănci private din Europa – a raportat FT. Banca italiană a achiziționat acele obligațiuni printr-un instrument construit de banca de investiții de la Geneva CFE, a scris ziarul.
Potrivit FT, aceste obligațiuni au fost create din facturi neplătite către autoritățile de sănătate publică din Italia de la companii care furnizează servicii medicale. Un instrument de datorie, cumpărat de investitori instituționali, conținea active vândute de o tabără de refugiați din regiunea Calabria din Italia.

CFE a declarat că nu a cumpărat în cunoștință de cauză active legate de activitatea infracțională. Banca Generali a declarat că „află chiar acum veștile proaste menționate”.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Numire Reprezentant Permanent Administrator

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

MedLife S.A. (M) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

Turbo Long on adidas AG (RCADSTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 11:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie