Update articol:

Iohannis: Voi aştepta cu consultările formale până când se cristalizează o majoritate

Iohannis Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că va chema partidele la consultări în momentul în care se va cristaliza o majoritate parlamentară.

“Voi aştepta cu consultările formale până când, din discuţiile din partide, se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci când această majoritate va fi asumată voi convoca consultări pentru formarea noului guvern”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a arătat că nu acceptă abordări privind guverne minoritare.

“Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr de posibile voturi în Parlament şi, astfel, Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlamentul României. Între timp, partidele au reluat între ele discuţiile şi acest lucru este foarte bun. Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate şi în consecinţă nu pot să accept în continuare astfel de abordări”, a afirmat Iohannis.

Nicolae Ciucă şi-a depus, marţi, mandatul de premier desemnat. Conducerea PNL a decis, ulterior, flexibilizarea mandatului de negociere. Liberalii au avut, miercuri şi joi, discuţii cu USR şi PSD.

BVB | Știri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (26/05/2022)

Decizie CA - rascumparare actiuni proprii

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2022)

Majorare tarife reglementate

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROPHARMA SA (RPH) (26/05/2022)

Raport anual 2021-completare situatii financiare consolidate,raport audit,ESEF

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/05/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)