Update articol:

Ionuț Paulenco, eToro: Ne așteptăm ca piețele să rămână volatile până când situația politică din SUA se calmează

investitori bursa Sursa Pixabay

Analistul eToro Ionuț Paulenco se așteaptă ca piețele să rămână volatile până când situația politică din SUA se calmează.

El a transmis: “Disputele legale privind alegerile din SUA par să ajungă spre final, după ce tribunalele din mai multe state unde alegerile au fost contestate au respins apelurile președintelui Donald Trump. Însă Trump încă nu și-a recunoscut înfrângerea și întârzie tranziția către noua administrație condusă de Joe Biden, în timp ce pune gaz pe focul divizărilor politice cu acuzații de fraudare a votului. Între timp, situația cu pandemia COVID-19 se înrăutățește pe zi ce trece în Statele Unite, care au înregistrat 184.000 de noi cazuri vineri – iar lipsa de claritate de la vârful guvernului federal nu inspiră încredere. Pandemia face de asemenea ravagii în Europa, unde guvernele devin din ce în ce mai restrictive în abordarea lor, însă până acum cu măsuri care aduc o afectare mai redusă a economiei decât cele din primăvară, permițând majorității companiilor să continue să funcționeze.

Ne așteptăm ca piețele să rămână volatile până când situația politică din SUA se calmează, iar tranziția va începe în mod normal. De asemenea, investitorii ar dori să aibă o mai buna înțelegere a planurilor de distribuire a vaccinurilor pentru a estima momentul când guvernele occidentale vor reuși să aibă controlul pandemiei. Unii investitori ar putea vedea aceasta volatilitate ca pe o oportunitate de tranzacționare, în timp ce investitorii orientați pe un termen mai lung ar putea să prefere să aștepte până se termină.

Prețurile petrolului și-au revenit în ultima vreme, în urma știrilor despre un vaccin de succes și a speranței că OPEC va întârzia o creștere planificată a producției, dat fiind ca numărul în creștere al cazurilor de COVID-19 duce la reducerea cererii pentru combustibil. Prețurile petrolului vor continua să crească dacă primim mai multe știri pozitive privind studiile care implică vaccinurile altor companii farmaceutice precum AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson. Pe de alta parte, dacă cazurile din Europa, SUA și America Latină continuă să crească în ritmul actual, cererea pentru petrol ar putea să scadă semnificativ, trăgând prețurile în jos după ea.”

Analistul a recomandat urmarirea catorva acțiuni: “Vodafone (VOD) și-a publicat luni rezultatele din primul semestru iar acestea par a fi solide, compania demonstrând reziliență prin întoarcerea pe profit în ciuda restricțiilor de lockdown care afectează vânzările de telefoane și veniturile din roaming. Nivelul de îndatorare al Vodafone rămâne o preocupare, însă compania plătește un dividend decent într-un moment în care multe alte firme și le-au redus pe ale lor pentru a-și păstra capitalul.

Unii analiști cred ca gigantul de telecomunicații este acum subevaluat semnificativ, cu acțiunile sale la cel mai scăzut nivel al ultimilor 20 de ani, în timp ce alții sunt mai puțin optimiști. Orizontul arată o creștere solidă a vânzărilor în următorii câțiva ani, generată de creșterea cererii de date fixe și mobile. Riscul privind o evoluție negativă ar putea veni dintr-o creștere a competiției, volatilitatea cursurilor de schimb valutar, probleme de execuție provenite din achiziția activelor Liberty Global și, desigur, recesiunea economica actuala datorată pandemiei.

Baidu Inc. (BIDU) – publica rezultatele luni 16/11/2020 după închiderea pieței

Uneori cunoscută ca Google-ul Chinei, Baidu este așteptată să raporteze o creștere a vânzărilor din T3 de 3,1% comparativ cu anul trecut și vânzări anuale totale în creștere cu 3,8% față de 2019. Lansarea recentă a unui aparat casnic cu inteligenta artificiala – Xiaodu Smart Display X10 – arată dorința Baidu de a fi un lider în tehnologia chinezeasca. A lansat de asemenea și o noua aplicație de social networking numita Youpu, care permite utilizatorilor să dobândească abilități noi prin supervizare reciprocă. Ne-am putea aștepta la o performanta pozitiva a prețului în următoarele trimestre pe baza veniturilor și creșterii câștigurilor provenite din aceste noi tehnologii.

Wal-Mart (WMT) – raportează veniturile marți 17/11/2020, înainte de deschiderea piețelor

Consensul privind estimările rezultatelor din T3 ale Walmart indică o creștere modestă a câștigurilor, de 1,72% față de aceeași perioada a anului trecut, cu o creștere comparativ cu trimestrul precedent de 2,97%. Vânzările ar fi trebuit să se fi menținut pe linia de plutire datorită cererii de produse esențiale, inovării digitale și creșterii canalului de vânzări online. Un sondaj efectuat de Gordon Haskett Research Advisors arată ca 58% din noii consumatori online de produse de supermarket au ales Walmart în timp ce un raport al Global Data notează că 68% din cumpărători plănuiesc să folosească cumpărăturile cu livrare în parcarea magazinelor. Astfel, pentru un relativ nou venit pe aceste canale, exista un mare potențial de creștere pe aceasta zona. Pe de alta parte, în timp ce promoțiile timpurii și reducerile în anticiparea perioadei de cumpărături de sărbători ar fi putut să crească vânzările, este posibil să vedem o presiune de reducere a marginilor din cauza impactului mare al Covid asupra salariilor, beneficiilor, costurilor de dezinfectare și alte măsuri de precauție în magazinele fizice.

Nvidia Corporation, (NVDA) – anunță câștigurile miercuri 18/11/2020, după închiderea piețelor.

Analiștii se așteaptă la o creștere a veniturilor și câștigurilor de 44% și respectiv, 36%. În ciuda reculului acțiunilor firmelor de tehnologie (datorat anunțului despre reușita unui vaccin pentru Covid-19), perspectiva pentru Nvidia rămâne pozitiva, datorita predicțiilor entuziaste pentru piața de gaming (așteptată să crească cu 9% în valoare în 2020 și cu 26% în 2021). Compania se diversifică în zone tehnologice de viitor precum cloud computing și inteligenta artificiala, deși planurile de achiziție a producătorului global de chip-uri Arm Ltd ar putea să se lovească de obstacole din partea autorităților de reglementare din Marea Britanie, SUA și China, lucru care ar putea să cauzeze o volatilitate a prețului acțiunilor.”

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera