Update articol:

Iranul anunţă că a dezmembrat o rețea de spionaj cibernetic a CIA; mai mulți spioni americani au fost arestați în diferite țări

pixabay.com pixabay.com

Iranul a anunţat, astăzi,  că a destructurat o rețea vastă de spionaj cibernetic condusă de către Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) și că mai mulți spioni americani au fost arestați în diferite țări ca urmare a acestei acțiuni, potrivit Reuters.

Tensiunile dintre SUA și Iran sunt în creștere, ca urmare a acuzațiilor făcute de administrația președintelui Donald Trump că Teheranul a atacat, joi, două petroliere din Golful Oman, o rută vitală de transport maritim. Iranul a negat că a avut vreun  rol.

Secretarul Consiliului Suprem al Securităţii Naționale din Iran, Ali Shamkhani, a declarat: „Una dintre cele mai perfecţionate  rețele CIA de spionaj cibernetic care a avut un rol important în operațiuni CIA în diferite țări, a fost descoperită de serviciile iraniene de informaţii cu ceva timp în urmă şi a fost destructurată. Am oferit informaţii despre această reţea aliaților noștri, ceea ce a dus la identificarea și arestarea agenților de informații CIA”.

El nu a specificat câţi agenți CIA au fost arestați și în ce țări.