Update articol:

Mike Pompeo respinge informaţiile anunţate de Iran privind arestarea a 17 spioni ai CIA

MIke Pompeo - Foto Twitter MIke Pompeo - Foto Twitter

Secretarul de stat american Mike Pompeo a respins luni anunţul Iranului că a reţinut 17 spioni care lucrau pentru Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a SUA şi că i-a condamnat la moarte pe unii dintre ei, relatează Reuters.

Iranul a făcut anunţul în media de stat, afirmând că presupuşii spioni au fost arestaţi într-o perioadă de 12 luni până în martie 2019. Astfel de anunţuri nu sunt neobişnuite în Iran, dar momentul în care se întâmplă acest lucru suscită preocupări că Teheranul îşi înăspreşte poziţia în disputa cu puterile occidentale, comentează Reuters.

“Regimul iranian are o lungă istorie de minciună… Aş privi cu mult scepticism tot ce spun iranienii despre ceea ce au făcut”, a declarat Pompeo în cadrul unui interviu pentru Fox News Channel.

Pompeo a refuzat să comenteze vreau caz specific, dar a precizat: “Există o listă lungă de americani la care lucrăm pentru a-i aduce acasă din Republica Islamică Iran”.

În ultimele săptămâni, Statele Unite au acuzat Iranul pentru o serie de incidente în strâmtoarea Ormuz, o importantă rută de navigaţie în comerţul cu petrol. Iranul a respins acuzaţiile.

Vineri, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Ormuz. Teheranul a avertizat anterior că va lua măsuri de retaliere după ce Marea Britanie a sechestrat un petrolier iranian în apele Gibraltarului, suspectat că transporta petrol în Siria.

Întrebat despre un posibil rol al al SUA în aceste tensiuni, Pompeo a spus: “Responsabilitatea revine Marii Britanii de a avea grijă de propriile nave”.

BVB | Știri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (19/01/2022)

Deschiderea a doua noi restaurante

CARBOCHIM S.A. (CBC) (19/01/2022)

Hotarari AGA E 05.01.2022- Versiune in limba engleza

IAR SA Brasov (IARV) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23.02.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2022)

Informare asupra Bugetului de venituri si Cheltuieli pentru anul 2022