Update articol:

Irina Cristescu, noul director general XTB România, țintește extinderea echipei și adaptarea la modificările din peisajul juridic

X-Trade Brokers (XTB), una dintre cele mai mari companii internaționale de brokeraj, a numit-o în funcția de director general al sucursalei din România pe Irina Cristescu. Anterior, ea a deținut funcția de director general adjunct al companiei. Irina Cristescu îl înlocuiește pe Bogdan Albu, care a ocupat funcția de director general al companiei timp de cinci mandate consecutive, între 2014 și 2018.

Începând de anul acesta, compania se repoziționează prin extinderea ofertei de produse și servicii a grupului și dezvoltarea de noi tehnologii, nemaifiind doar un broker european de instrumente derivate, ci o companie completă de investiții.

Potrivit unui comunicat, primul obiectiv al Irinei Cristescu va fi extinderea echipei XTB România: “Acest proces este determinat de creșterea portofoliului de produse și accesarea unui nou segment de piață.

Din a doua jumătate a anului 2018, XTB a pus la dispoziția clienților săi peste 2.000 de noi instrumente financiare, în special ETF-uri, acțiuni clasice internaționale de la companii precum Apple, Facebook, Google sau Tesla, dar și CFD-uri bazate pe monede virtuale precum Bitcoin, Ethereum sau Ripple. Astfel, compania este, la ora actuală, în proces de lărgire a diviziei de brokeraj.

O altă prioritate pentru 2019, este adaptarea la modificările peisajului juridic care reglementează industria, marcat de intrarea în vigoare a directivei MIFID2, precum și de noile condiții impuse de ESMA (Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe).

Se estimează ca aceste schimbări legislative să îmbunătățească semnificativ practicile de piață”.

Irina Cristescu a declarat: ”Am acceptat cu entuziasm această nouă provocare ce vine într-un context de expansiune și adoptare de direcții noi la nivel local și de grup, precum și într-o conjunctură de schimbări legislative majore la nivel de industrie. Având în vedere intrarea în vigoare a directivei MIFID2 și a noilor măsuri ESMA, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu clienții noștri pentru a-i ajuta în procesul de adaptare la noile reglementări, în același timp asigurându-le un grad sporit de protecție și un mediu de tranzacționare mai sigur și mai sănătos”.

Conform ei, de asemenea, compania se va axa pe dezvoltarea poziției în România prin:

  • accesarea unor noi segmente de piață
  • diversificarea ofertei de instrumente financiare
  • extinderea echipei
  • creșterea cotei de piață

”Am colaborat în strânsă legătură la conducerea companiei în ultimii ani. Irina înțelege foarte bine oportunitățile și provocările cu care se confruntă industria noastră în momentul de față și sunt ferm convins că va reuși să continue cu succes eforturile echipei XTB de a oferi cu profesionalism servicii și produse financiare de calitate unui număr din ce în ce mai mare de clienți, a declarat Bogdan Albu.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda