Update articol:

Israel: Proteste împotriva premierului Netanyahu şi a strategiilor de ridicare a restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei

Sursa Facebook

Sute de persoane au protestat sâmbătă seară la Tel Aviv, Ierusalim şi în alte oraşe din Israel împotriva premierului în exerciţiu Benjamin Netanyahu, precum şi a strategiilor de ridicare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Sute de medici rezidenţi s-au strâns în faţa teatrului naţional Habima din centrul Tel Avivului pentru a protesta împotriva revenirii la schimburile lungi în care se lucra înaintea crizei provocate de noul coronavirus.

Înainte de pandemie, medicii rezidenţi lucrau în ture de 26 de ore, spre deosebire de schimburile de 12 ore din timpul pandemiei. Acest lucru i-a determinat pe rezidenţi să susţină că dacă au fost posibile ture mai scurte în timpul unei criza majore de sănătate, schimburi mai scurte ar trebui să fie posibile şi după.

Protestatarii au scandat “oboseala este periculoasă” şi au afişat pancarte pe care se putea citi “stagiarii sunt sclavi” şi “fără 26”.

Alte câteva sute de israelieni au protestat în piaţa Rabin din zona promenadei din Tel Aviv împotriva guvernului cu cel mai mare număr de miniştri din istoria Israelului care vor depune jurământul miercuri. Executivul urmează să fie condus de Benjamin Netanyahu în primele 18 luni.

Procesul lui Benjamin Netanyahu, care este acuzat pentru fapte de corupţie, este programat să înceapă pe 24 mai. Protestatarii susţin că politicienilor acuzaţi de fapte penale ar trebui să li se interzică să formeze guverne.

În Israel au avut loc alegeri parlamentare de trei ori în mai puţin de un an, ultimul scrutin fiind pe 2 martie. Acordul dintre Netanyahu şi fostul său rival Gantz privind crearea unui guvern de unitate a fost considerată de către cele două tabere soluţia care să scoată ţara din acest impas politic prelungit.

BVBStiri BVB

ERSTE GROUP TURBO SHORT 0.10/29.50/29 (EBEBSTS49) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 08 si 09 Martie 2021

RETRASIB SA (RTRA) (05/03/2021)

Modificare calendar financiar 2021

MedLife S.A. (M) (05/03/2021)

Finalizarea achizitiei Centrului Medical Veridia

BRK Aur Turbo Long 1690 (BKAURTL12) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 05 si 08 Martie 2021