Update articol:

Israelul spune că vaccinul Pfizer anti Covid este eficient numai 39%, pe măsură ce varianta delta se răspândește, dar previne totuși cazurile severe

teste antigene recunoscute Sursa foto: pixabay.com/ro/illustrations/covid-19-coronavirus-4908692/

Vaccinul anti Covid-19 Pfizer și BioNTech este eficient numai 39% în Israel, unde varianta Delta este tulpina dominantă, dar oferă în continuare o protecție puternică împotriva cazurilor severe și a spitalizării, potrivit unui nou raport al Ministerului Sănătății al țării, citat de CNBC.

Cifra de eficacitate, care se bazează pe un număr nespecificat de persoane între 20 iunie și 17 iulie, este în scădere față de o estimare anterioară de 64%, în urmă cu două săptămâni și intră în conflict cu datele din Marea Britanie care au constatat că vaccinul a fost 88% eficient împotriva simptomelor cauzate de varianta Delta.

Cu toate acestea, vaccinul cu două doze funcționează încă foarte bine pentru a preveni îmbolnăvirea gravă, demonstrând eficacitatea 88% împotriva spitalizărilor și 91% împotriva bolilor severe, potrivit datelor israeliene publicate joi.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că, cu timpul, eficacitatea acestor vaccinuri poate scădea”, a spus dr. Isaac Bogoch, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Toronto. El a subliniat că vaccinurile sunt încă extrem de eficiente în prevenirea infecțiilor severe, ajutând sistemele de sănătate să nu devină prea copleșite. Acestea fiind spuse, „suntem încă în epoca Covid și orice se poate întâmpla”, a spus el.

Experții din domeniul sănătății sunt îngrijorați de sezonul de toamnă, când se așteaptă ca Delta să lovească cel mai greu statele cu cele mai scăzute rate de vaccinare – cu excepția cazului în care aceste state reiau restricțiile.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii