Update articol:

Italia înăsprește restricțiile și impune lockdown de Paște

italia, lockdown de Paște Sursa Pixabay

Italia va impune lockdown de Paște, la nivel național, pentru al doilea an consecutiv, a declarat guvernul vineri.

Cea mai mare parte a Italiei, inclusiv capitala Roma și centrul financiar Milano, va avea restricții mai dure de afaceri și mișcare de luni, în timp ce guvernul își intensifică eforturile pentru a stopa creșterea constantă a cazurilor de coronavirus, scrie CNBC.

Italia, prima țară occidentală puternic afectată de pandemie, a înregistrat o creștere a infecțiilor cu 10% în această săptămână, comparativ cu săptămâna precedentă, iar oficialii au avertizat că situația se deteriorează pe măsură ce noile variante extrem de contagioase se răspândesc

În ultimele luni, țara a calibrat restricțiile în cele 20 de regiuni ale sale, în conformitate cu un sistem cu patru niveluri, codificat prin culori (alb, galben, portocaliu și roșu), bazat pe nivelurile de infecție locală, care sunt revizuite în fiecare săptămână.

În baza unui ordin aprobat vineri de ministrul sănătății, Roberto Speranza, șapte regiuni au fost mutate în scenariul roșu, inclusiv în Lombardia în jurul Milano și în Lazio în jurul Romei.

Alte trei regiuni erau deja roșii, ceea ce înseamnă că jumătate din regiunile țării și cea mai mare parte a populației sale vor fi supuse celor mai severe restricții, de luni.

În aceste zone școlile și magazinele neesențiale vor fi închise, iar italienilor li se va permite să părăsească casele numai din motive de muncă, sănătate sau urgență.

„Sper că acesta va fi ultimul sacrificiu cerut cetățenilor noștri”, a declarat președintele Lombardiei, Attilio Fontana.

Italia a raportat peste 100.000 de decese cauzate de boală de la descoperirea primelor cazuri în urmă cu 13 luni, al șaptelea cel mai mare număr din lume. Vineri s-au înregistrat alte 380 de decese și aproape 27.000 de cazuri noi.

Lockdown de Paște

Întreaga țară va fi în scenariul roșu în perioada 3-5 aprilie, adică va fi lockdown de Paște, a decis guvernul lui Mario Draghi.

Nu a fost clar imediat modul în care noul decret va afecta bisericile din țara catolică. Cu toate acestea, era de așteptat să fie similar cu dispozițiile de Crăciunul trecut, când oamenilor li s-a permis să meargă la biserici în cartierele lor.

O sursă de la Vatican a declarat că Sfânta Liturghie a Papei Francisc va avea loc probabil cu câteva ore mai devreme, astfel încât credincioșii să poată ajunge acasă înainte de ora 22:00.

Spre deosebire de anul trecut, decretul de vineri permite vizite limitate la prieteni și rude în timpul sărbătorii de Paște – de exemplu, pentru a vedea părinții vârstnici.

În afară de Lazio și Lombardia, după cele mai recente schimbări în restricțiile codificate prin culori, regiunile roșii vor fi Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Veneto și Piemont în nord, Marche în centru și Campania, Puglia și Molise în sud.

Citeste si: Iohannis: Nu avem în vedere un lockdown de Paşte; starea de alertă prelungită săptămâna aceasta

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2021)

Structura actionariat la data de 26 noiembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (08/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG - versiune limba Engleza

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (08/12/2021)

Reluare tranzactionare ora 16:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1529/08.12.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni SIF3

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza