Update articol:

Italian diagnosticat cu coronavirus după o călătorie în România; ar fi vizitat Gorj şi Craiova (vezi reacţia MAE)

Sursa foto: english.www.gov.cn

Primul caz de coronavirus raportat în regiunea Rimini, din estul Italiei, este un bărbat de 71 de ani, din localitatea Cattolica, care s-a întors din Româna săptămâna trecută, scrie presa italiană, potrivit ştirilorprotv.roPotrivit Il resto del Carlino, autoritățile sanitare din regiunea Emilia-Romagna au anunțat primul caz de coronavirus în orașul Rimini.

Reacţie MAE: Italianul depistat recent cu noul coronavirus a fost în Craiova, între 18 şi 22 februarie; va fi făcută anchetă epidemiologică

 

Potrivit antena3.ro, iubita lui e din Gorj, iar bărbatul a fost la Craiova timp de șase zile, pentru a-și vizita soacra. Autoritățile merg la fața locului pentru lămuriri.

 

Potrivit presei italiene, bărbatul de 71 de ani s-a întors în Italia din România, la sfârșitul săptămânii trecute. El s-a simțit rău, prezentând tuse și frisoane, iar luni s-a prezentat la spitalul din Cattolica. El a fost testat, rezultatul fiind pozitiv la coronavirus.

Autoritățile române au reacționat, marți, la informațiile apărute în presa italiană privind acest caz.

Potrivit unui comunicat, semnat de Grupul de Comunicare Strategică, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma, a cerut, în regim de urgență, informații suplimentare de la autoritățile italiene.

“Cu privire la informatiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecție cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, se arată în comunicat.

 

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022