Update articol:

Iulian Iancu rămâne doar membru al Comisiei de Industrii, fiind numit secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor

Iulian Iancu

Iulian Iancu a fost numit secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Domnia sa este în continuare membru al Comisiei de Industrii, dar nu mai este președintele ei. Președinte al Comisiei de Industrii a fost numit Sorin Bumb, licențiat în Drept, absolvent al Universităţii de Petrol și Gaze.

Componenţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor este: vicepreşedinţi – Carmen Ileana Mihălcescu (PSD) şi Florin Iordache (PSD), Marilen Gabriel Pirtea (PNL) şi Bogdan Ionel Rodeanu (USR); secretari – Lia Olguţa Vasilescu (PSD) şi Iulian Iancu (PSD), Cristian Buican (PNL), Dragoş Zisopol (minorităţi naţionale); chestori – Marius Constantin Budăi (PSD), Laurenţiu Dan Leoreanu (PNL), Nicolae Bănicioiu (Pro Europa), Seres Denes (UDMR).

Practic, Iulian Iancu primeşte o funcţie mai mare, în urma negocierilor politice, iar membrii biroului permanent nu pot avea funcții de conducere în comisii. 

Surse politice ne-au spus că unul din motivele schimbării lui Iulian Iancu de la şefia Comisiei de Industrii ar fi proiectul de lege prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României primeşte gratuit terenuri proprietate privată, inclusiv terenul de la Complexul expoziţional Romexpo, circa 46 de hectare. Se pare că politicianul nu ar fi fost de acord cu acest act normativ, în forma actuală. 

Reprezentanţii USR şi UDMR au anunţat că intenţionează să atace la Curtea Constituţională acest proiect, dacă vor strânge numărul necesar de semnături.

Deputatul PNL Sorin Ion Bumb a explicat că, pe acest teren, Camera de Comerţ nu are dreptul să facă decât spaţii expoziţionale.

“Acest teren este în chirie şi dat Camerelor de Comerţ. Dacă ei vor să dezvolte ceva acolo, nu pot decât dacă sunt proprietari. Noi am transmis cu titlu gratuit în proprietate pe o perioadă de 49 de ani şi nu au dreptul să facă absolut nimic pe acest teren decât spaţii expoziţionale, care sunt în obiectul lor de activitate. Oriunde mergeţi în lumea asta, o să vedeţi cât de puternice sunt camerele de comerţ şi ce fac pentru IMM-uri şi pentru întreprinzători. La noi îi ajutăm deloc să se dezvolte”, a adăugat Bumb.

Camera Deputaţilor este for decizional. 

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/07/2022)

Implementare plan incentivare SOP2020

RCB GOLD (RCGLD) (01/07/2022)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (01/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (01/07/2022)

Hotarare AGOA - 30.06.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (01/07/2022)

Publicarea Raportului de Sustenabilitate aferent anilor 2020-2021