Update articol:

Jamie Dimon, CEO-ului JPMorgan Chase, vede „nori de furtună” pentru economia SUA la sfârșitul acestui an

Copyright by World Economic Forum Copyright by World Economic Forum
  • Riscul ca Rezerva Federală să arunce accidental economia SUA în recesiune în timp ce combate inflația este în creștere, potrivit CEO-ului JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

  • „Pur și simplu subliniez că aceștia sunt nori de furtună la orizont care pot dispărea, dar poate nu”, a spus Dimon.

 

Riscul ca Rezerva Federală să arunce accidental economia SUA în recesiune în timp ce combate inflația este în creștere, potrivit CEO-ului JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

CEO-ul celei mai mari bănci din SUA în funcție de active a declarat miercuri că creșterea economică va continua cel puțin până în al doilea și al treilea trimestru al acestui an, alimentată de consumatori și companii care au lichidități și își vor plăti datoriile la timp.

„După aceea, este greu de prezis. Există alți doi factori compensatorii foarte mari de care sunteți cu toții pe deplin conștienți”, a spus Dimon analiştilor, numind inflația și înăsprirea cantitativă sau inversarea politicilor Fed de cumpărare de obligațiuni. „Nu am mai văzut asta până acum. Subliniez pur și simplu că aceștia sunt nori de furtună la orizont care pot dispărea, dar poate nu.”

Remarcile lui Dimon arată cât de repede pot schimba evenimentele majore peisajul economic. În urmă cu un an, el a spus că SUA se bucură de un „moment de aur” economic de creștere ridicată cuplată cu o inflație gestionabilă care ar putea dura până în 2023. Dar o inflație încăpățânat de ridicată și o serie de posibile efecte ale invaziei Ucrainei de către Rusia au întunecat această imagine, scrie CNBC.

Riscurile s-au revărsat miercuri, când JPMorgan a înregistrat o scădere a profitului cu 42% comparativ cu anul trecut din cauza creșterii costurilor pentru creditele neperformante și a revoltelor pieței cauzate de războiul din Ucraina.

În cazul în care se dezvoltă o recesiune, banca „ar trebui să aducă mult mai mult” pentru rezerve pentru pierderi din credite, a spus Dimon reporterilor. Acțiunile JPMorgan au scăzut miercuri cu 3,2%, ajungând la un nou minim în 52 de săptămâni.

„Războaiele au rezultate imprevizibile, pe care le-ați văzut deja pe piețele petroliere. Piețele de petrol sunt precare”, a spus Dimon. „Sper că toate acele lucruri să dispară; să avem o aterizare moale și războiul să se rezolve. Pur și simplu nu aș paria pe toate astea.”

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/11/2022)

Completarea Convocatorului AGEA, convocata pentru data de 15/16 decembrie 2022

SOCEP S.A. (SOCP) (28/11/2022)

Plata dividend conform Hotarare AGOA 27.09.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022