Update articol:

Japonia este îngrijorată de manevrele militare chineze în Strâmtoarea Taiwan

Nancy Pelosi Taiwan Sursa foto: mofa.gov.tw

Japonia şi-a exprimat miercuri “îngrijorarea” faţă de “acţiunile militare concentrate” anunţate de China ca reacţie a vizitei efectuate în Taiwan de preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, transmite AFP.

“Zona maritimă anunţată de China pentru exerciţiile militare care vor fi efectuate începând din 4 august la amiază include Zona Economică Exclusivă a Japoniei”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Tokyo, Hirokazu Matsumo, potrivit Agerpres.

Guvernul nipon “şi-a exprimat îngrijorarea faţă de China, ţinând cont de natura activităţilor militare”, care includ “trageri cu muniţie reală”, a adăugat oficialul.

Matsumo a mai apreciat că “pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan sunt importante nu doar pentru securitatea ţării noastre, ci şi pentru stabilitatea internaţională”, iar “poziţia consecventă a Japoniei a fost întotdeauna de a se aştepta ca problemele referitoare la Taiwan să fie rezolvate paşnic, prin dialog”.

Întrebat despre o posibilă susţinere din partea Japoniei pentru vizita lui Pelosi la Taipei, purtătorul de cuvânt a răspuns că guvernul nipon “nu este în măsură să comenteze” vizitele internaţionale ale acesteia.

Beijingul a reacţionat vehement la prezenţa în Taiwan a înaltei reprezentante americane. China consideră Taiwanul o provincie rebelă, care trebuie readusă sub guvernarea chineză.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022