Update articol:

Jean-Dominique Senard: Prioritatea Renault o reprezintă întărirea alianţei cu Nissan

Renault crede în continuare că întărirea alianţei cu Nissan este o prioritate, după ce proiectul de fuziune cu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a eşuat săptămâna trecută, a afirmat preşedintele grupului auto francez, Jean-Dominique Senard, transmite Reuters, precizează Agerpres.

“În acest moment prioritatea este să facem o alianţă de succes, eficientă şi solidă. Nu va fi niciun succes pentru Renault dacă nu va exista succes pentru alianţă”, a explicat Senard la Adunarea Generală a Acţionarilor, care a avut loc miercuri la Paris.

Acesta s-a declarat încrezător că se va ajunge la un acord cu Nissan privind reforma guvernanţei dorită de producătorul auto nipon.

Nissan revizuieşte structura Board-ului şi modul în care sunt numiţi directorii şi stabileşte remuneraţia lor, pentru îmbunătăţirea guvernanţei, după ce fostul preşedinte Carlos Ghosn a fost acuzat de încălcarea legislaţiei financiare şi abuz de încredere. Conform amendamentelor menite să îmbunătăţească guvernanţa Nissan, trei comitete statutare vor superviza nominalizarea directorilor, acordarea compensaţiilor şi lucrările de audit.

Jean-Dominique Senard a declarat că va sprijini reforma dacă Nissan va permite ca doi reprezentanţi ai Renault să facă parte din comitetele statutare.

Până acum Nissan a oferit doar un loc pentru Senard în comitete, dar Renault insistă ca directorul său general, Thierry Bollore, să aibă, de asemenea, un rol.

Dacă solicitarea este acceptată, Renault va vota toate modificările propuse, a dat asigurări Senard.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan a fost extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi.

Duminică, publicaţia britanică Financial Times anunţa că Renault ar putea bloca propunerea de îmbunătăţire a guvernanţei Nissan din cauza temerilor că aceste măsuri ar putea reduce influenţa producătorului auto francez.

Recent, Nissan a respins propunerea de fuziune din partea Renault.

Analiştii băncii americane Citi avertizează că declinul profitului Nissan şi reducerea dividendelor vor şterge 130 de milioane de euro (146 de milioane de dolari) din câştigurile Renault pe 2019.

BVBStiri BVB

MECANICA CEAHLAU (MECF) (07/08/2020)

Raport semestrial S1 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (07/08/2020)

Cerere de chemare in judecata

STK EMERGENT (STK) (07/08/2020)

VAN la data 31.07.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/08/2020)

Disponibilitate Raport la S1 2020 si detalii teleconferinta

ELECTROARGES SA (ELGS) (07/08/2020)

Hotararea AGOA + AGEA 04.08.2020 - versiune limba Engleza