Update articol:

Joe Biden confirmă că îl numeşte pe generalul Lloyd Austin la conducerea Pentagonului

Lloyd Austin

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a confirmat marţi alegerea generalului în retragere Lloyd Austin pentru a conduce Departamentul Apărării, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Dacă va fi confirmat de Senat, el va deveni primul şef afro-american al Pentagonului.

Lloyd Austin (67 de ani) “este extrem de calificat pentru a înfrunta provocările şi crizele cu care ne confruntăm în prezent”, a scris democratul într-un comunicat.

“Generalul Austin împărtăşeşte profunda mea convingere că ţara noastră este mai puternică atunci când conduce nu numai prin exemplul puterii noastre, ci şi prin puterea exemplului nostru”, a adăugat Joe Biden.

“Personalitatea strălucită şi respectată, figură pionieră în istoria armatei americane, ministrul desemnat Austin a trecut în retragere în 2016 după peste 40 de ani de serviciu în apărarea Americii”, a subliniat comunicatul.

Mai multe media americane au anunţat luni seară că Joe Biden s-a decis în final pentru acest general în retragere care a luptat în Irak şi Afganistan înainte de a deveni primul bărbat de culoare care a condus comandamentului forţelor americane din Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Confirmarea lui nu este sigură, după ce mai mulţi membri ai Congresului şi experţi în securitate naţională s-au pronunţat împotriva numirii lui, subliniind printre altele că este în retragere de mai puţin de şapte ani.

Congresul american, care ţine la controlul civil asupra militarilor, a adoptat o reglementare ce menţionează că un fost militar trebuie să fie în retragere de mai mult de şapte ani pentru a deveni şef al Pentagonului.

Cum acest termen nu este respectat cu Lloyd Austin, parlamentarii ar trebui să îi acorde o dispensă, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Jim Mattis, în 2016, dar protestând.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2021)

Litigiu in care este implicata societatea

ROMCARBON SA (ROCE) (21/01/2021)

Notificare prag detineri/vot > 10%

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (21/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014