Update articol:

Cel mai mare cazino din Australia, acuzat de implicare în spălare de bani pentru grupuri de crimă organizată și traficanți de droguri chinezi

O anchetă jurnalistică a „60 Minutes Australia” a evidențiat legăturile celui mai mare cazino din Australia, Crown, cu șefi ai grupărilor de crimă organizată chineze și personalități ale partidului comunist, pe lângă sindicatele de droguri, spălare de bani și grupări de trafic de persoane, potrivit zerohedge.com.

In cadrul investigației, care a durat mai bine de un an, au fost examinate zeci de mii de e-mailuri scurse.

Potrivit sursei citate, după ce a înființat birouri în China continentală în 2010, Crown a oferit personalului său stimulente majore pentru a încălca legislația chineză, pentru a atrage jucatori mari. Când autoritățile s-au apropiat de caz, compania și-a abandonat angajații.

Angajata Crown Jenny Jiang, împreună cu cei 18 colegi ai acesteia, au fost arestați în 13 și 14 octombrie 2016 și au fost reținuți, fiind condamnați pentru încălcarea legilor chineze continentale care interzic jocurile de noroc și promovarea acestora. Ea locuiește în Shanghai și are acum antecedente penale în China. În calitate de angajată a Crown, remuneratia sa se baza pe stimulente care erau plătite atunci când clienții mari ajungeau sa joace miliarde de dolari.

Jiang a susținut că promisiunea Crown de a aduce venituri guvernului australian a dus la aprobarea a sute de vize pentru chinezi, deoarece au promis că vor juca zeci sau sute de milioane de dolari la cazino, in excursii.
Jiang a devenit informator,  refuzand o plată de 60.000 USD de la Crown in schimbul tăcerii ei.

Ancheta a evidențiat faptul că Crown era pregătit să coopereze cu gruparile de crima organizata din Asia, inclusiv Triads (n.n. grupuri de crima organizata) și cel mai puternic sindicat de trafic de droguri din lume, pentru a încuraja afacerile la cazinourile sale.

Actuali și foști oficiali guvernamentali au mai spus că Crown a ajutat la aducerea in tara a infractorilor, la un nivel care a ridicat serioase îngrijorări de securitate națională pentru Australia.

Jucatorii și infractorii mari chinezi au cautat modalități de „spalare” a banilor sau de scoatere a acestora din țară. Aceștia lucrau cu intermediari, care aveau acces la fonduri off-shore și ar ofereau servicii de lux jucatorilor mari. Mulți dintre acești intermediari erau familiarizați cu teritoriul Macau, singurul loc din China unde poți paria legal într-un cazino.

De acolo, Cazinoul Crown platea câștiguri și bani necheltuiți. Intermediarul primea un comision, iar infractorii paraseau cazinoul cu bani „curati”.

Operatorii intermediari urmau să „echilibreze evidența”, restituind datoriile australiene în China. Întrucât instanțele chineze nu recunosc datoriile pentru jocuri de noroc, acest lucru conducea ocazional la metode „alternative” de colectare a datoriilor, inclusiv violența.