Update articol:

Juan Guaido anunţă intrarea primului transport cu ajutoare umanitare în Venezuela

Foto Twitter Foto Twitter

Opozantul Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de ţări ca preşedinte interimar al Venezuelei, a anunţat sâmbătă intrarea în Venezuela a unui prim camion cu ajutoare umanitare pe la frontiera cu Brazilia, în pofida refuzului preşedintelui Nicolas Maduro, care vede în aceste ajutoare o tentativă mascată de intervenţie militară americană, relatează AFP.

“Atenţie Venezuela: anunţăm oficial că primul transport de ajutoare umanitare a intrat pe la frontiera noastră cu Brazilia. Este un mare succes, Venezuela!”, a scris el pe Twitter.

Sâmbătă dimineaţă, două camioane care transportau circa opt tone de ajutoare umanitare au plecat de la o bază aeriană din Boa Vista (nordul Braziliei) către Pacaraima, la graniţa cu Venezuela, au anunţat organizatorii convoiului.

Cu puţin timp înainte, Juan Guaido, în vârstă de 35 de ani, a anunţat pentru presă plecarea iminentă a unui convoi din Columbia: “Ajutorul umanitar este în acest moment în drum spre Venezuela pentru a salva vieţi”, a spus el din oraşul de frontieră Cucuta.

Opozantul a stabilit ziua de sâmbătă ca termen limită pentru intrarea în Venezuela a alimentelor şi medicamentelor, furnizate în principal de Statele Unite. Pentru a bloca intrarea lor, Caracas a ordonat închiderea vineri a celor trei principale poduri de la frontieră. Un al patrulea, cel din Tienditas, a fost blocat cu containere de armată la începutul lunii februarie.

Patru camioane cu ajutoare umanitare cu destinaţia Venezuela, pe care se aflau zeci de voluntari, încercau sâmbătă să forţeze trecerea din Columbia, au declarat jurnalişti AFP.

Cel puţin patru protestatari au fost răniţi în timp ce mulţimea încerca să forţeze barajele ridicate de soldaţi şi poliţişti care au lansat gaze lacrimogene şi au folosit gloanţe de cauciuc, potrivit aceloraşi surse.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative