Update articol:

Justiţia din Gibraltar prelungeşte cu 14 zile sechestrul asupra petrolierului iranian

Curtea Supremă din Gibraltar a dispus vineri prelungirea cu 14 zile a imobilizării petrolierului iranian sechestrat joi de către acest teritoriu din sudul Spaniei aflat sub tutelă britanică, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Petrolierul ”Grace 1”, suspectat că transporta petrol către Siria încălcând astfel sancţiunile internaţionale împotriva acestei ţări, a fost oprit joi în largul Gibraltarului, potrivit autorităţilor spaniole operaţiunea fiind executată de către britanici în urma unei solicitări a Statelor Unite. 

Conform legislaţiei aplicabile în Gibraltar, nava nu putea fi reţinută mai mult de 72 de ore, orice prelungire a sechestrului necesitând o decizie a justiţiei. Echipajul petrolierului este interogat de către autorităţile locale.

Iranul, care l-a convocat joi pe ambasadorul britanic la Teheran, a cerut Londrei să elibereze nava ”imediat”, acuzând marina britanică de ”piraterie”. Acest mod de acţiune este ‘absolut identic cu politica brutală a Statelor Unite faţă de care ţările europene au protestat mereu’, se spune într-un comunicat al MAE iranian.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda