Update articol:

Kelemen Hunor despre poziţia exprimată de Cioloş privind Ungaria: Nicio factură politică nu rămâne neplătită

Kelemen Hunor Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că poziţia exprimată de Dacian Cioloş referitoare la banii pe care trebuie să îi primească Ungaria, prin PNRR, nu a fost discutată în coaliţia de guvernare şi nu este poziţia Guvernului de la Bucureşti.

“Niciodată nu am discutat în coaliţie. Nu este poziţia coaliţiei, nu este poziţia Guvernului, este poziţia lui Dacian Cioloş. El nu reprezintă coaliţia, nu reprezintă România, el reprezintă acolo un grup parlamentar al cărui şef este în acest moment. Nu sunt de acord cu acest demers al lui Dacian Cioloş şi cred că a făcut una dintre greşelile cele mai mari ce pot fi făcute în politică. Şi, ştiţi cum e, nicio factură în politică nu rămâne neplătită. (…) A făcut o greşeală uriaşă. Nu sunt de acord, nu trebuie să intervină niciun europarlamentar într-o astfel de relaţie şi Comisia a făcut precizările necesare. S-a grăbit domnul Cioloş, a vrut să fie rău, n-a reuşit”, a afirmat liderul UDMR, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, potrivit Agerpres.

Preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, susţine că banii europeni de relansare economică trebuie să meargă doar către statele membre care prezintă suficiente garanţii că fondurile nu ajung în buzunarele politicienilor.

“Am spus azi în Parlamentul European – în prezenţa preşedintei Comisiei şi a preşedintelui Consiliului European – că Ungaria nu trebuie să primească aceste fonduri cât timp Viktor Orban refuză să recunoască Parchetul European. Aproape a eliminat controlul instituţiilor care l-ar putea întreba ce face cu banii cetăţenilor europeni, a slăbit forţa societăţii civile şi a limitat accesul ziariştilor de investigaţie la datele despre beneficiarii reali ai fondurilor”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (26/09/2023)

Achizitie servicii expert independent pentru selectie directori cu mandat

ALTUR S.A. (ALT) (26/09/2023)

Demisie administrator

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (26/09/2023)

Document de informare - atribuirea cu titlu gratuit a unor actiuni in baza SOP

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (26/09/2023)

Reluare tranzactionare ora 17:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1006/26.09.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni TRANSI