Update articol:

Kesz Group va dezvolta un proiect imobiliar de 50 de milioane de euro în nordul Capitalei

Kesz Group a cumpărat un teren de aproximativ 16.000 mp în zona Petrom City, unde vrea să dezvolte un proiect imobiliar de 50 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al Fortim Trusted Advisors, compania care a intermediat tranzacţia, potrivit Agerpres.

Terenul a fost achiziţionat de la Cornel Roşu, fondatorul Radox, producător de echipamente termice şi climatizare, cu afaceri de aproximativ 75 de milioane de lei.

Zona Petrom City- Străuleşti se conturează ca un nou pol rezidenţial, mai multe ansambluri fiind anunţate în dezvoltare în perioada 2022-2024. Tranzacţia a fost intermediată de Fortim Trusted Advisors, membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate.

“Kesz Group este un partener strategic pentru noi. Colaborarea noastră a început prin administrarea şi închirierea integrală a clădirii de birouri Hexagon Office Building, de 21.000 mp din Cluj-Napoca, iar acum venim în întâmpinarea lor cu noi oportunităţi de investiţii şi dezvoltare. Zona Petrom City – Străuleşti este în plină transformare, iar terenul achiziţionat de Kesz este unul dintre cele mai bine poziţionate, oferind o deschidere de aproximativ 60 mp către Lacul Griviţa”, declară Bogdan Cange, Managing Partner Business Development al Fortim Trusted Advisors, care a facilitat tranzacţia.

Dezvoltarea zonei Petrom City – Coralilor, în apropierea Lacului Griviţa, a început cu proiecte rezidenţiale de mici dimensiuni, de vile, şi a continuat cu ansambluri rezidenţiale mai mari, de apartamente. Printre acestea, se numără Riviera Complex, Sunset Lake Home, Ela Băneasa. În zonă sunt două şcoli importante, Şcoala Germană şi Genesis College. La 10 minute de mers pe jos se află birourile din polul de business Expoziţiei – Casa Presei Libere.

“După 20 de ani de prezenţă în România a Kesz Construcţii şi la cinci ani de la prima investiţie imobiliară Hexagon Office Building din Cluj, consolidăm prin acest pas prezenţa Kesz Group în România. Estimăm că vom investi peste 50 milioane de euro în viitorul ansamblu rezidenţial şi vom crea un proiect de referinţă pentru acest segment care a cunoscut o creştere importantă în special în ultimul an. Le mulţumim partenerilor care ne-au asistat în tranzacţie: Fortim alături de Sirbu&Vornicu SCA şi Nagy & Associates Law Office din Cluj-Napoca”, declară Lajos Dioszegi, director de Investiţii Kesz International Romania

Kesz Group este un actor important în Europa Centrală şi de Est, cu afaceri estimate la 220 milioane de lei anul acesta. Compania de construcţii deţine, de asemenea, clădirea de birouri Hexagon Office Cluj.

În portofoliul de proiecte rezidenţial al Kesz în România se numără: One Herastrau Park, One Charles de Gaulle, One Mircea Eliade, Riviera Luxury Residence Cluj, Prima Residence Oradea.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (29/05/2024)

Lansarea pre-vanzarilor la One Lake District Faza 2

CARBOCHIM S.A. (CBC) (29/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014