Update articol:

Kim Kardashian solicită observatori internaționali care să investigheze conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan

Kim Kardashian, de origine armeană, solicită observatori internaționali care să investigheze și să solicite măsuri politice și diplomatice internaționale pentru a preveni escaladarea conflictului dintre Armenia şi Azerbaidjan cu privire la Nagorno Karabah.

Tatăl lui Kim, avocatul Robert Kardashian, făcea parte dintr-o familie de imigranți armeni care s-a mutat în SUA.

Kim Kardashian a scris pe Twitter: “Avem nevoie de observatori internaționali care să investigheze și să solicite măsuri politice și diplomatice internaționale pentru a preveni escaladarea conflictului şi tragedia inutilă”.

“Solicitați autorităţilor de la Baku să înceteze toate utilizările ofensive ale forței,  întrerupeţi toate ajutoarele militare ale SUA pentru Azerbaidjan pe care le folosesc împotriva armenilor și avertizaţi Turcia să nu mai trimită arme și luptători la Baku”, a mai scris Kim Kardashian.

De asemenea, Kim Kardashian a condamnat „atacurile neprovocate”, după ce armata azeră a lansat un atac cu elicopterele: “Vă rugăm să împărtășiți știrile despre care armenii din #Arstakh au fost atacați. Știrile sunt înșelătoare și acestea nu sunt ciocniri. Armenia a fost victima atacurilor neprovocate de Azerbaidjan și a campaniei previzibile de dezinformare care le însoțește. Ne rugăm pentru bărbații și femeile curajoase care își riscă viața pentru a proteja Artsakh și #Armenia”. 

Regiunea separatistă – cunoscută și sub numele de Artsakh – este recunoscută la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar este controlată de etnici armeni.

În vara acestui an, Kim Kardashian a ajuns recent la înțelegere cu marea companie Coty Inc. pentru a vinde un pachet de 20% din acțiunile companiei sale, KKW. Brandul de frumusețe al lui Kim Kardashian a fost evaluat la un miliard de dolari.

Kim Kardashian a spus că înțelegerea încheiată este pentru un „parteneriat strategic pe termen lung, care presupune lansarea de produse în noi categorii de frumusețe, și extinderea brandului pe tot globul”.

Luptele s-au intensificat joi în regiunea Nagorno-Karabah în pofida noilor apeluri la încetarea focului. Acest teritoriu în majoritate locuit de armeni s-a separat de Azerbaidjan, declanşând un război la începutul anilor 1990 soldat cu 30.000 de morţi. Cu începere de duminică, forţele din enclava separatistă, sprijinită de Armenia, şi cele azere se înfruntă în cele mai violente lupte din 2016. Or, Turcia este aliat fidel al Azerbaidjanului.

Franţa face parte împreună cu Rusia şi Statele Unite din “Grupul de la Minsk” însărcinat cu medierea acestui conflict.

“Îi voi telefona preşedintelui Erdogan în zilele următoare, deoarece în calitate de de copreşedinte al Grupului de la Minsk consider că este de responsabilitatea Franţei să cer explicaţii”, a subliniat Emmanuel Macron la Bruxelles.

“Îi invit pe toţi partenerii din NATO să privească simplu în faţă care este comportamentul unui membru al NATO: nu cred că aşa trebuie să fie”, a spus el.

Cei 27 au estimat vineri că “nu poate exista nicio soluţie militară a conflictului, nicio ingerinţă” în conflictul din Nagorno-Karabah, în concluziile lor după prima zi a summitului UE.

Moscova o făcut cunoscute miercuri informaţii similare cu ale preşedintelui Franţei. Rusia, putere regională care întreţine relaţii cordiale cu cele două republici foste sovietice, şi-a exprimat la rândul său îngrijorarea în legătura cu rolul Turciei, concurent geopolitic, dar cu care are relaţii pragmatice.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/11/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 22 - 26 noiembrie 2021

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere