Update articol:

VIDEO Klaus Iohannis: Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că noul an de învăţământ preuniversitar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

“Primul lucru important pentru elevi, pentru părinţi, pentru societate, în general: pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic la şcoală”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că vor exista trei scenarii privind desfăşurarea cursurilor în funcţie de numărul de bolnavi de COVID-19 din fiecare localitate. 

Aceste trei scenarii sunt scenariu verde, în localitate e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu Covid, Scenariul doi, galben, între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică, și scenariul trei, peste 3 bolnavi noi în medie în localitatea respectivă

Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local, decizia se descentralizează la nivel de județ. În funcție de situația concretă, se va decide ce scenariu se aplică

Pentru fiecare școală în parte, Comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 3, o parte din activități se țin în școală, o parte în online

Scenariul verde înseamnă un număr foarte mic sau deloc de bolnavi în localitate. Scenariul roșu înseamnă scenariul de avarie, când se învață online.

Scenariul galben înseamnă grădinițele lși primarul merg la școală, clasele 8 și 12 merg la școală, iar restul claselor, o parte vin la școală și o parte nu, pentru a permite distanțarea socială.

Iohannis a precizat că Bucureştiuil se încadrează în scenariul verde fiindcă şi dacă e un număr mai mare relativ de cazuri, la o populaţie mai mare, după acest criteriu acceptat de OMS, Bucureştiul intră în categoria verde.
 
”Majoritatea localităţilor din România intră pe scenariul verde. Un număr de câteva sute de localităţi, la momentul acesta în care vorbim, sunt câteva sute de localităţi care intră în scenariul galben şi sunt numai 50 de localităţi, astăzi, care se încadrează în scenariul roşu. Într-o localitate dacă numărul de cazuri creşte, atunci şcoala se închide pentru acea localitate, cartier, nu se face o închidere per ansamblu. E vorba de cazuri noi din media pe ultimele 14 zile pe media de locuitori”, a subliniat preşedintele Iohannis.
 

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 5 august 2020

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2020)

Semnarea unui contract semnificativ - Equatorial Gaming

PROMATERIS S.A. (PPL) (21/10/2020)

Inregistrare membrii Consiliului de Administratie

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (21/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 22 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24