Update articol:

Kremlinul afirmă că Putin a denunţat “provocările” Kievului, într-o discuţie cu Charles Michel

Vladimir Putin Sursa foto: en.kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat miercuri Kievul de provocări pe linia frontului din estul Ucrainei, regiune aflată în centrul noilor tensiuni între Moscova şi Occident, a indicat Kremlinul într-un comunicat, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit preşedinţiei ruse, Putin şi-a “exprimat îngrijorarea faţă de provocările continue ale părţii ucrainene vizând agravarea situaţiei din prima linie a frontului”, într-o discuţie telefonică cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Ucraina i-a acuzat miercuri pe rebelii separatişti proruşi de efectuarea unor tiruri cu mortier asupra unui punct de trecere civil pe linia frontului în estul ţării, potrivit AFP.

În ultimele săptămâni, SUA, NATO şi Uniunea Europeană şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea faţă de mişcările de trupe ruse în apropierea frontierei cu Ucraina, existând temerea privind o posibilă invazie rusă, ceea ce Kremlinul neagă ferm.

Dimpotrivă, Moscova a acuzat Occidentul de efectuarea unor exerciţii ameninţătoare în apropierea frontierelor sale, în special cu bombardiere strategice, şi de agravarea situaţiei prin livrarea de arme Ucrainei.

Rusia şi-a anunţat miercuri intenţia de a-şi consolida forţele armate, ca răspuns la “activitatea în creştere” a NATO la frontierele sale.

“Activitatea în creştere a NATO în apropierea graniţelor ruse face necesară menţinerea în stare de pregătire de luptă a forţelor nucleare, sporirea potenţialului forţelor de descurajare non-nucleare, inclusiv echiparea lor cu arme de înaltă precizie şi mijloace eficiente de distrugere”, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, citat de Interfax, într-o reuniune a colegiului ministerului pe care îl conduce.

Moscova denunţă în mod regulat desfăşurarea de trupe NATO în apropierea frontierelor sale şi ambiţia ţărilor pe care le consideră ca făcând parte din sfera sa de influenţă – Ucraina şi Georgia – de a adera la Alianţa Nord-Atlantică.

Regiunea Donbas din estul Ucrainei este scena unui conflict armat din 2014, între forţele guvernamentale şi separatişti proruşi, conflict izbucnit la scurt timp după anexarea Crimeii de către Moscova şi care s-a soldat cu peste 13.000 de morţi, potrivit AFP.

Chiar dacă neagă, Kremlinul este considerat drept susţinătorul separatiştilor şi este acuzat că îi aprovizionează cu oameni şi arme.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022