Update articol:

La inițiativa Transgaz, operatorii sistemului de transport al gazelor naturale din Europa Centrală și de Est cooperează la dezvoltarea unei rețele regionale de hidrogen

Ca recunoaștere a tranziției la energia verde și a obiectivelor Uniunii Europene de reducere a emisiilor, operatorii sistemului de transport al gazelor naturale din Europa Centrală și de Est  (Transgaz din România, GAZ-SYSTEM din Polonia, Eustream din Slovacia și FGSZ din Ungaria) au convenit asupra un parteneriat strategic pentru a explora posibilitățile de decarbonizare a operațiunilor , de a transporta gaze verzi și de a cerceta  posibilitățile pentru transmiterea CO2. Memorandumul comun de înțelegere a fost semnat astăzi la Budapesta.

Pe baza inițiativei OTS gaze naturale din România, Transgaz, cooperarea dintre cele patru părți, maghiară, slovacă, poloneză și română, își propune să inițieze activități comune în mai multe domenii. În primul rând, împărtășirea celor mai bune practici în domeniul transportului de hidrogen și CO2, al decarbonizării operațiunilor și al producției de hidrogen; în al doilea rând, identificarea piețelor și aplicațiilor hidrogenului în diverse industrii; și, în final, elaborarea unui cadru de reglementare relevant.

Conform planurilor, colaborarea operatorilor de sisteme și de transport va avea ca rezultat și un studiu de fezabilitate.

Pentru a extinde domeniul de aplicare a cooperării, inițiativa este deschisă și pentru alți OTS regionali. Memorandumul de Înțelegere sprijină în mare măsură toate inițiativele care încurajează dezvoltarea lanțului valoric al hidrogenului în regiunea CEE și atrage atenția asupra caracteristicilor regionale pentru o evoluție uniformă a rețelei de hidrogen în Uniunea Europeană.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative