Update articol:

Lampedusa/migranţi: Şefa guvernului francez afirmă că este nevoie de solidaritate cu Italia şi de mobilizarea UE

Elisabeth Borne Elisabeth Borne/ Sursa foto: gouvernement.fr

Şefa guvernului francez Elisabeth Borne a apreciat sâmbătă că ”este timpul pentru solidaritate cu Italia şi pentru mobilizarea” Uniunii Europene pentru soluţionarea problemei create de afluxul de migranţi către insula italiană Lampedusa, adăugând că preşedintele Emmanuel Macron va discuta cu şefa guvernului italian Giorgia Meloni, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa duminică în Lampedusa, unde au ajuns mii de migranţi în această săptămână.

De luni până miercuri, aproximativ 8.500 de persoane au sosit, la bordul unui număr de 199 de ambarcaţiuni, în insula Lampedusa, una dintre principalele porţi de intrare a imigranţilor ilegali în Europa, caz ce a relansat dezbaterea despre împărţirea responsabilităţilor în interiorul UE cu privire la solicitanţii de azil.

Centrul de primire pentru migranţi construit pe insula Lampedusa a fost proiectat pentru cel mult 400 de persoane. În aceste condiţii, câteva mii dintre migranţii sosiţi în Lampedusa au fost transferaţi vineri pe insula Sicilia.