Update articol:

Lanțul de restaurante al lui Jamie Oliver a intrat în insolvență, circa 1.300 de locuri de muncă sunt în pericol

https://www.jamieoliver.com https://www.jamieoliver.com

Lanţul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver a depus marţi cererea de protecţie împotriva falimentului, punând în pericol circa 1.300 de locuri de muncă din cele 25 de localuri din Marea Britanie.

Motivele sunt concurența sporită și chiriile foarte mari din cartierele comerciale locale.

 

 

Jamie Oliver, 43 de ani, a devenit o figură bine cunoscută în Marea Britanie şi în întreaga lume cu emisiunile sale culinare şi a fondat lanţul de restaurante cu specific italian „Jamie’s Italian” în 2008. Pe lângă acestea, Jamie Oliver deţine şi restaurantul Barbecoa şi Jamie Oliver’s Diner.

„Sunt devastat de falimentul restaurantelor noastre din Marea Britanie”, a scris celebrul chef pe Twitter.  “Sunt profund întristat de acest fapt și aș dori să mulțumesc tuturor personalului și furnizorilor noștri care și-au pus inimile și sufletele în această afacere de-a lungul anilor”.

KPMG va supraveghea procesul care afectează circa 25 de restaurante, inclusiv cele peste 1300 de locuri de muncă. Societatea de audit care a preluat administrarea judiciară a acestora va trebui să găsească doritori să cumpere întregul lanţ sau, măcar, unul dintre restaurante. În absenţa cumpărătorilor, restaurantele vor fi pur şi simplu închise

Afacerile din străinătate ale lui Jamie nu sunt afectate, nici Fifteen Cornwall, care funcționează ca o franciză.

Acest anunţ reprezintă un şoc pentru publicul din Marea Britanie, unde Jamie Oliver este o personalitate în domeniul gastronomic, cunoscut pentru publicarea mai multor cărţi şi apariţia în numeroase emisiuni televizate.

Celebrul bucătar a închis încă din 2017 şase restaurante Jamies Italian din Marea Britanie. Dădea atunci vina pe Brexit şi spunea că, după referendum, s-au scumpit mult produsele pe care le foloseşte pentru preparatele sale, inspirate din bucătăria italiană.

BVB | Știri BVB